Στα εγκαίνια του νέου λιμανιού του Αγίου Κωνσταντίνου στη Φθιώτιδα, βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για έργα που φέρνουν «κοσμογονία που άργησε» στη λιμενική πολιτική προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα θα παραδοθούν και άλλα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της Ελλάδας

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «περνάμε πια από τη φάση της ωρίμανσης και της κατασκευής στην φάση της παράδοσης έργων που αλλάζουν την εικόνα της χώρας. Το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου είναι ένα από τα πολλά έργα που εγκαινιαστούν το επόμενο διάστημα».

«Ήδη φέτος το καλοκαίρι υπήρξε αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου κάνοντας εύκολη της σύνδεση της Στερεάς Ελλάδας με τις Σποράδες έναν προορισμό που έχει δυναμική ανάπτυξης» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε «δίνουμε μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη μιας συγκροτημένης λιμενικής πολιτικής χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για κοσμογονία που άργησε: Σκεφτείτε μια χώρα με τόσο μεγάλη ακτογραμμή να έχει τα λιμάνια παρατημένα γιατί αυτή ήταν η κατάσταση που βρήκαμε.

Η επένδυση που γίνεται εδώ δεν δίνει απλά τη δυνατότητα σε περισσότερους επισκέπτες να φύγουν από τον Άγιο Κωνσταντίνο προς Εύβοια και Σποράδες αλλά πλέον το λιμάνι μπορεί να δέχεται μικρά και μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

Καλοτάξιδα τα πλοία που θα χρησιμοποιήσουν το λιμάνι, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη της περιοχής. Στην αρχή της δεύτερης 4ετιας είμαστε στη δρομολόγηση των έργων. Είμαστε στην εποχή που αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι τους επόμενους μήνες και χρόνια θα εγκαινιάσουμε πολλά έργα που αλλάζουν την όψη της Ελλάδας.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τα Καμένα Βούρλα όπου θα μιλήσει με πολίτες της περιοχής ενώ στις 12:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το εργοτάξιο του αυτοκινητόδρομου Μπράλος – Άμφισσα.

Η άφιξη του πρωθυπουργού στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου

Διαβάστε ακόμη

«Κόκκινα» δάνεια: Τι αλλάζει στη σχέση δανειοληπτών – servicers και funds – Οι νέοι κανόνες και τα πρόστιμα

EastMed Pipeline: Πώς θα υλοποιηθεί ο αγωγός των 1.800 χλμ και των 6 δισ ευρώ

ΗΑΕ: Θα ξεκινήσει πιλοτικό πρόγραμμα για τη μετατροπή CO2 σε πέτρωμα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ