Με την πεποίθηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε με την παρουσία του στην κορυφαία στιγμή της βουλής να περιγράψει στους πολίτες το «άλμα» που χρειάζεται η χώρα για την επομένη της πανδημίας κινείται το Μέγαρο Μαξίμου.

Κυβερνητικά στελέχη σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού και το μπρα ντε φερ που προηγήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, εκτιμούν ότι η κυβέρνηση εγγυάται με ασφάλεια την «επιστροφή» στην ανάπτυξη και διαθέτει σχέδιο και χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή του.

Τα ίδια κυβερνητικά στελέχη πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός ανέτρεψε την «μαύρη εικόνα» που παρουσίασε με την δική του ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας, πατώντας πάνω στην «γραμμή» της στείρας αντιπολίτευσης και των αβάσιμων καταγγελιών. Υπογραμμίζουν δε, ότι ο πρωθυπουργός με τις ανακοινώσεις για τη μείωση ενοικίου κατά 80% για τις πληττόμενες-κλειστές επιχειρήσεις από την πανδημία για τον Γενάρη-Φλεβάρη, απέδειξε την πρόθεση στήριξης με συνεχείς πρωτοβουλίες όλων όσοι δοκιμάζονται και πρέπει να σταθούν όρθιοι μέχρι την επόμενη μέρα.

Ο πρωθυπουργός θέλησε να περιγράψει επίσης τις εξελίξεις σε σχέση με την Τουρκία και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, δήλωσε ότι είναι ζήτημα ημερών η υπογραφή της συμφωνίας για την απόκτηση 18 μαχητικών Ραφάλ από την Γαλλία. Μάλιστα απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε στην ψήφιση των αμυντικών δαπανών λέγοντας ότι: «Λυπάμαι που το κόμμα σας και εσείς προσωπικά που σε αυτές τις στιγμές που μας καλείτε να είμαστε αυστηρότεροι με την Τουρκία δεν τολμάτε να ψηφίσετε αυτά τα κονδύλια. Δεν υποστηρίζει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση πηγαίνοντας κόντρα στην παράδοση τα κονδύλια για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Ποια είναι η εξήγηση; Επικράτησαν οι αριστερές φωνές; Από την άλλη υποκριτικά τσαμπουκάδες και από την άλλη καταψήφιση της ενίσχυσης. Πατριωτισμός με ξένα κόλυβα. Έτσι λέγεται αυτό».

Ο κ. Μητσοτάκης ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας εμφανίστηκε αποφασισμένος να καταρρίψει την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ επί όλων των θεμάτων, να εξηγήσει τα βήματα της κυβέρνησης για την αναχαίτιση της επιδημιολογικής και  οικονομικής κρίσης, την ελπίδα με το εμβόλιο και την ανάγκη στήριξης της εκστρατείας εμβολιασμού, την θωράκιση του ΕΣΥ, την διάσωση θέσεων εργασίας και κάθε δράση όπως με το click away. Μίλησε ειδικά για την δυνατότητα προσέλκυσης μεγάλων επενδύσεων στην χώρα και αναρωτήθηκε με νόημα πως εξηγείται ότι παρά τις καταστροφικές προβλέψει του ΣΥΡΙΖΑ μεγάλες επιχειρήσεις αποφασίζουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Προανήγγειλε δε την συμμετοχή του αύριο σε τηλεδιάσκεψη με θέμα «Electric Cars e.GO Made in Greece»  με αφορμή την «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας» μεταξύ της Enterprise Greece και της εταιρείας Next.e.GΟ για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του προσπάθησε να αποδομήσει την στρατηγική της κυβέρνησης στους κρίσιμους τομείς, κάνοντας σφοδρή επίθεση και στον πρωθυπουργό για την διαχείριση της πανδημίας και τις οικονομικές επιπτώσεις. «Όχι μόνο αποτύχατε αλλά χάσατε εντελώς τον έλεγχο και αυτό δεν κρύβεται ούτε με προπαγάνδα ούτε με φθηνούς αντιπερισπασμούς. Τις τελευταίες ημέρες εσείς και κορυφαία στελέχη εμφανίζεστε στο δημόσιο διάλογο λες και τα έχετε χαμένα. Λες και είστε εκτός πραγματικότητας. Να σέρνεστε στο βλέποντας και κάνοντας. Η μια αποτυχία διαδέχεται την άλλη που είναι μεγαλύτερη. Η αποτυχία σας τείνει να μετατραπεί σε τραγωδία για χιλιάδες ανθρώπους. Συμπεριφέρεστε σαν να κυβερνάτε άλλη χώρα. Μιλάτε λες και συζητάμε τον προϋπολογισμό άλλης χώρας ή τον προϋπολογισμό του 2001 και όχι του 2021. Λες και δεν έχουμε καθημερινά εκατόμβη νεκρών», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, οι βουλευτές του οποίου δήλωσαν ότι θα είναι «παρόντες» -δεν θα υπερψηφίσουν τις αμυντικές δαπάνες.

Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι το κόμμα της θα υπερψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες και προχώρησε σε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης: «Χρειάστηκαν μόλις λίγοι μήνες για να μετατραπεί ο κίβδηλος μεταρρυθμισμός της κυβέρνησης σε αλαζονεία, σε αναποτελεσματικότητα, σε διχαστικές πολιτικές. Με τον φετινό προϋπολογισμό κλείνει ο παρατεταμένος μήνας του μέλιτος ελέω κορονοϊού, ενώ η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τη βολική αντιπολίτευση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόθεση του κ. Μητσοτάκη είναι να δημιουργήσει μια κοινωνία διαιρεμένη, αλλά η δική μας υπόσχεση είναι να είμαστε απέναντι σε ό,τι κρατά τη χώρα καθηλωμένη και ό,τι εμποδίζει την κοινωνία να ανασάνει. Η Νέα Αλλαγή, η προοδευτική διακυβέρνηση, η νέα σελίδα για την χώρα μας, δεν είναι ευχολόγιο, αλλά κοινωνικό αίτημα».

Διαβάστε περισσότερα

Next e.GO Mobile: Εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα θα φτιάξει η γερμανική βιομηχανία

Σαμαράς για Novartis: Ήταν μία σύμπραξη συνωμοτών και αθεράπευτα ανοήτων

Μητσοτάκης: Μείωση ενοικίου 80% στις πληττόμενες επιχειρήσεις για Γενάρη και Φλεβάρη