Viral

Αυτοί είναι οι 6 φόβοι που πρέπει να νικήσεις για να πετύχεις το 2021 – Συμβουλές από έναν ειδικό

  • newsroom


«Εάν αλλάξετε την οπτική σας και μάθετε να αντιμετωπίζετε τους φόβους σας τότε οι ευκαιρίες που θα προκύψουν θα είναι αμέτρητες.» υποστηρίζει ο Σκοτ Στάινμπεργκ, φουτουριστής και βραβευμένος στρατηγικός σύμβουλος

O Σκοτ Στάινμπεργκ είναι φουτουριστής και βραβευμένος στρατηγικός σύμβουλος. Το περιοδικό μάλιστα Fortune τον έχει χαρακτηρίσει ως τον κορυφαίο ειδικό στην καινοτομία. Μιλώντας στο CNBC, αποκαλύπτει τους 6 μεγαλύτερους φόβους που πρέπει να ξεπεράσουμε προκειμένου να πετύχουμε μέσα στο 2021.

Έρευνες έχουν δείξει πως τροχοπέδη για την επιτυχία δεν είναι ούτε ο χρόνος αλλά ούτε το χρήμα. Αντιθέτως, το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η αντίσταση των ανθρώπων στην αλλαγή και κυρίως η έλλειψη αντοχής στους κινδύνους που πιθανώς να προκύψουν.

«Όλοι μας πρέπει να μάθουμε να προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου έμαθα πως το αίσθημα του φόβου μπορεί να μας χτυπήσει την πόρτα ανά πάσα στιγμή. Ο φόβος μπορεί να λάβει 6 διαφορετικές μορφές. Εάν αλλάξετε την οπτική σας και μάθετε να αντιμετωπίζετε τους φόβους σας τότε οι ευκαιρίες που θα προκύψουν θα είναι αμέτρητες.» υποστηρίζει ο Στάινμπεργκ.

1. Ο φόβος της αλλαγής και η αβεβαιότητα

Μην προσπαθήσετε να προβλέψετε το μέλλον. Δεν μπορείτε να τα έχετε όλα υπό έλεγχο. Μπορείτε ωστόσο είστε οργανωμένοι. Τακτοποιήστε τη ζωή και τις υποχρεώσεις σας. Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα. Μειώστε τα περιθώρια λάθους. Να θέτετε στόχους και να καταγράφετε τα επιτεύγματά σας. Οι επιτυχίες όσο μικρές και αν είναι θα σας γεμίσουν αυτοπεποίθηση.

2. Ο φόβος της μοναξιάς

Μπορεί μερικές φορές όντας στο τιμόνι μιας επιχείρησης να νιώθετε πως δεν θα τα καταφέρετε. Ιδιαίτερα σήμερα εν μέσω της πανδημίας οι προκλήσεις για μία επιχείρηση είναι πολλές και μπορούν να οδηγήσουν σε αδιέξοδο. Υπάρχουν όμως τρόποι προκειμένου να ανταπεξέλθετε. Κάντε μικρά βήματα για να χτίσετε εμπιστοσύνη και ισχυρές σχέσεις με τους συναδέλφους και τους πελάτες σας. Γίνετε μέλος της ομάδας, αλλά πάνω από όλα βρείτε τα με τον εαυτό σας. Να παραμένετε αισιόδοξοι και να θυμάστε πάντα θα υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει. Δεν είστε μόνοι σας.

3. Ο φόβος της αντιπαράθεσης

Η συνεργασία με τους άλλους δεν είναι εύκολοι υπόθεση. Διαφορετικοί χαρακτήρες, διαφορετικά συμφέροντα και προσωπικές επιδιώξεις συχνά οδηγούν σε αντιπαραθέσεις. Το τεταμένο κλίμα μεταξύ συναδέλφων δεν βοηθάει προκειμένου να έρθει η πολυπόθητη επιτυχία. Το να προσπαθούμε να τα πηγαίνουμε καλά με όλους σίγουρα δεν βοηθάει. Τα προβλήματα δεν επιλύονται. Κάντε ένα βήμα πίσω και σκεφτείτε τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισής τους. Προσπαθήστε να τα επιλύσετε. Ένα βήμα τη φορά, ενημερώνοντας τη στρατηγική σας με βάση τα αποτελέσματα που έχετε.

4. Φόβος της απόρριψης

Δεν πήρατε εκείνη τη δουλειά. Ένας δυνητικός πελάτης μόλις σας απέρριψε. Κάτι πήγε στραβά. Κι όμως δεν πειράζει. Διατηρήστε την εμπιστοσύνη σας και συνεχίστε να τη σκληροί δουλειά. Θα ακούτε «όχι» πιο συχνά από το «ναι» στη ζωή. Και μερικές φορές, το «όχι» συχνά σημαίνει «όχι για τώρα» – οπότε μην διστάσετε να δοκιμάσετε ξανά αργότερα. Οι κόποι μας αργά ή γρήγορα ανταμείβονται.

5. Φόβος απώλειας ελέγχου

Οι έρευνες δείχνουν ότι η ανάγκη μας όλα να βρίσκονται υπό έλεγχο συχνά βασίζεται στον φόβο της απώλειας ελέγχου. Προσαρμοστείτε στις νέες συνθήκες. Παραμείνετε συγκεντρωμένοι. Εστιάστε σε πράγματα που έχετε τη δύναμη να διαχειριστείτε.

6. Φόβος της αποτυχίας

Οι μεγάλοι, σημαντικοί στόχοι χρειάζονται χρόνο για να επιτευχθούν. Και μπορεί να αντιμετωπίσετε περισσότερες από μερικές αποτυχίες πριν φτάσετε εκεί. Χρησιμοποιήστε την αποτυχία ως έναν τρόπο για να δοκιμάσετε νέες στρατηγικές και λύσεις για τη διόρθωση της πορείας καθώς προχωράτε μέχρι να επιτύχετε.

Διαβάστε ακόμα:

Folli-Follie: Τα «μυστικά» των Κουτσολιούτσων – Το παράρτημα-φωτιά της έκθεσης της PwC

Κορωνοϊός – Μητσοτάκης: Παραμένει στα 300 ευρώ το πρόστιμο στο lockdown 

Mάρκους Σέντερ: Το «αγκάθι στο πλευρό» της Μέρκελ, φαβορί για την Καγκελαρία