Κάποτε συζητούσαμε για τη μάχη των φύλων όσον αφορά το ποιος είναι καλύτερος οδηγός (ο άνδρας ή η γυναίκα), σε μια σεξιστική αντιπαράθεση, δίχως λόγο.

Καμία φορά, επίσης, αυτά τα ανόητα στερεότυπα έχουν και ηλικιακό χαρακτήρα, με τους νέους να δέχονται πυρά ή τους… παππούδες στο άλλο άκρο.

Πάμε να δούμε μία πιο μοντέρνα συγκριτική έρευνα για το ποιος κρατά καλύτερα το τιμόνι των τεσσάρων τροχών.

Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα από όλα ότι δεν χρειάζεται να πάρετε τοις μετρητοίς αυτή την έρευνα ή να… παρεξηγηθείτε εάν έχετε στην κατοχή σας iPhone ή smartphone με λειτουργικό Android.

Η έρευνα διεξήχθη στις ΗΠΑ και έλαβε υπόψη 20.000 οδηγούς εγγεγραμμένους σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία. Η Jerry επέλεξε οδηγούς κάθε ηλικιακής κατηγορίας, από διάφορες τάξεις και με… ανακατεμένα οικονομικά και μορφωτικά κριτήρια.

Ποιο ήταν όμως το συμπέρασμα της ιδιαίτερης έρευνας;

Οι χρήστες του λειτουργικού συστήματος της Google ήταν καλύτεροι οδηγικά και στις έξι διαφορετικές κατηγορίες που προχώρησε σε έρευνα η ασφαλιστική εταιρεία σε σχέση με αυτούς με λειτουργικό iOS.

Οι φίλοι της Apple λοιπόν φάνηκαν να υστερούν στη συνολική συμπεριφορά στον δρόμο, το φρενάρισμα, την υπερβολική ταχύτητα, την απόσπαση της προσοχής από το δρόμο, την επιτάχυνση και το στρίψιμο. Προκαλούν περισσότερα ατυχήματα με λίγα λόγια και ενδεχομένως το λειτουργικό της Apple να φέρει κάποια ευθύνη για αυτό.

Οι οδηγοί πιθανό να εκμεταλλεύονται το κινητό τηλέφωνο με τις υψηλές δυνατότητες για να τσεκάρουν τα email τους, να δουν τις ειδοποιήσεις στο Instagram και το Facebook ή ακόμη και να δουν ταινία ή βίντεο στο Netflix και το Youtube αντίστοιχα. Αυτό μειώνει τον χρόνο αντίδρασης ή τους οδηγεί σε λάθη που μετουσιώνονται σε ατυχήματα και ακόμη και δυστυχήματα καμία φορά.

Μία άλλη οπτική έχει να κάνει ίσως με τη λογική σκέψη ενός κατόχου «φθηνού» smarthone. Κάποιος συνετός χαρακτήρας γενικότερα δεν νοιάζεται και τόσο για το «φαίνεσθαι» και έχει άλλες προτεραιότητες στη ζωή του. Αυτός ο «τύπος» λοιπόν ασχολείται περισσότερο με το τιμόνι όταν είναι καθοδόν και δε ρισκάρει ούτε τη ζωή του, ούτε καν να χάσει δύο ώρες από αυτήν με το να τσακώνεται ή να περιμένει την οδική βοήθεια.

Όποια και αν είναι η αλήθεια, οι Αμερικάνοι έβγαλαν(;) τα συμπεράσματά τους μέσω της έρευνας. Και ίσως να μην έχει καμία σημασία το κατά πόσο ισχύει, αφού όλοι πρέπει να δείχνουμε προσοχή στον δρόμο και να μην ασχολούμαστε με το κινητό όταν οδηγούμε…

Διαβάστε ακόμα:

Ζαν Κριστόφ Μπαμπέν στο newmoney: Γιατί ο οίκος Bulgari επιστρέφει στις ελληνικές «ρίζες» του (pics)

Οι κεντρικές τράπεζες προειδοποιούν: Έρχεται ύφεση έρχεται μπόρα

Στόλτενμπεργκ: Η Τουρκία δεν θα εμποδίσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ