Περίπου 1,5 τρισεκατομμύρια γιεν (10,58 δισ. δολάρια) θα επενδύσει η Mazda για να καταστήσει ηλεκτρικά τα οχήματά της, όπως ανακοίνωσε.

Οι επενδύσεις περιλαμβάνουν την ενίσχυση παραγωγής μπαταριών, με την ιαπωνική εταιρεία να έχει στόχο να αυξήσει το μερίδιο των ηλεκτρικών οχημάτων στις συνολικές της πωλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως έως το 2030.

Ο ανώτερος διευθυντής της Mazda, Ακίρα Κόγκα, δήλωσε ότι η επένδυση θα γίνει μαζί με “εταίρους” και θα εστιάσει έρευνα και ανάπτυξη, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, σύμφωνα με το Nikkei.

Η αναλογία των ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) στις παγκόσμιες πωλήσεις της Mazda αναμένεται να αυξηθεί μεταξύ 25% και 40% έως το 2030, από το 25% προηγουμένως, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της.

Ο CEO της Mazda, Ακίρα Μαρουμότο, είπε επίσης σε συνέντευξη Τύπου ότι η εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με την Envision AESC, τον τομέα μπαταριών του κινεζικού ομίλου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Envision, για προμήθειες στα ηλεκτρικά οχήματα που παράγονται στην Ιαπωνία.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ενημέρωσε ακόμα ότι συμφώνησε να συνεργαστεί με επτά εταιρείες, μεταξύ των οποίων και ο κατασκευαστής ηλεκτρικών εξαρτημάτων Rohm, για την από κοινού ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρικών κινητήριων μονάδων.

Διαβάστε ακόμη

Η Κιβωτός και τα media, ο καυγάς των δύο εργολάβων, ο λευκός καπνός στην Atticabank και η ZeniΘ που… πέρασε τον Πάσχο για βιομηχανία!

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Hard Rock: Σε πλήρη εξέλιξη η προετοιμασία για το καζίνο στο Ελληνικό (pic)

Καύσιμα: «Ανάσα» από την πτώση στο πετρέλαιο – Πότε θα δούμε μείωση στην αντλία