Αυτοκίνητο

Renault: Ανησυχεί για την «έκρηξη» στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

  • newsroom


Η Renault έχει δεσμευτεί να «γυρίσει» σε αμιγώς ηλεκτρική γκάμα από το 2035 αν και ο επικεφαλής της, εκφράζει την ανησυχία του για την ταχύτητα της μετάβασης

Η πρόωρη αλλαγή από αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης σε ηλεκτρικά, θα μπορούσε να βλάψει το περιβάλλον, λέει ο Luca de Meo.

Η βιασύνη στην επιβολή πωλήσεων μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες οικονομικές, οικολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις, δήλωσε ο επικεφαλής του Ομίλου Renault, Luca de Meo.

Σε πρόσφατο συνέδριο των Financial Times, ο de Meo ανέφερε πως «η Renault είναι προφανώς αποφασισμένη για τη μετάβαση. Έχουμε ξεκινήσει από πολύ νωρίς και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η ηλεκτρική ενέργεια και ίσως το υδρογόνο μπορεί να είναι μια καλή λύση για ορισμένες εφαρμογές».

Για να συνεχίσει πως «αν αναλύσουμε τα δεδομένα, είναι προφανές ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, των υβριδικών συμπεριλαμβανομένων, δεν έχουν φτάσει ακόμη στο αποκορύφωμά τους. Υπάρχουν προκλήσεις, σε κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές προοπτικές που πρέπει να ληφθούν υπόψη».

Ο de Meo, σύμφωνα με το newsauto, τόνισε ότι η απότομη επιβολή της αλλαγής, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το περιβάλλον, καθώς θα περικοπούν οι επενδύσεις για να διασφαλιστεί ότι η τρέχουσα τεχνολογία των κινητήρων καύσης και των καυσίμων είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρή.

Διαβάστε ακόμα:

Ποια ακίνητα αγοράζουν τώρα Ελληνες και ξένοι στην Αθήνα (πίνακες)

Αυτό είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο – Πουλήθηκε για $143 εκατ. (pics)

Don’t look up: O «δυνητικά επικίνδυνος» 7335 (1989 JA) περνά από τη Γη στις 27 Μαΐου