Το Tesla Model Y ήταν το Νο. 1 σε πωλήσεις μοντέλο στην Ευρώπη για τον Νοέμβριο, τερματίζοντας τη μηνιαία κυριαρχία του Volkswagen Golf ως το best-seller του Οκτωβρίου.

Η Tesla πούλησε 19.144 μονάδες του μεσαίου της SUV, αύξηση άνω του 260% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Ήταν μια μεγάλη ανάκαμψη για το ηλεκτρικό μοντέλο, δεδομένου ότι τον Οκτώβριο έπεσε από τα κορυφαία 50, μόλις ένα μήνα αφότου τερμάτισε ως το πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη συνολικά.

Το Dacia Sandero ήταν το Νο. 2 τον Νοέμβριο με 18.746 ταξινομήσεις, αύξηση 16%, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Dataforce (ορισμένες αγορές καθυστέρησαν με τα νούμερα τους λόγω των εορτών).

Το Toyota Yaris ολοκλήρωσε την πρώτη τριάδα με πωλήσεις 17.309 μονάδων, αύξηση άνω του 150% από τον ίδιο μήνα πέρυσι. Μέχρι τον Νοέμβριο, έξι διαφορετικά μοντέλα ολοκλήρωσαν κάποιον μήνα ως κορυφαία σε πωλήσεις στην Ευρώπη και τέσσερα από τα έξι κέρδισαν δύο ή περισσότερους μήνες.

Οι μηνιαίοι νικητές για το 2022 ήταν τα Dacia Sandero (Ιανουάριος), VW Golf (Φεβρουάριος και Οκτώβριος), Tesla Model 3 (Μάρτιος), Peugeot 208 (Απρίλιος-Ιούνιος), VW T-Roc (Ιούλιος-Αύγουστος) και Model Y (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος).

Τον Νοέμβριο έξι από τα μοντέλα του top 10 κατέγραψαν αύξηση πωλήσεων, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Dataforce. Μαζί με το Model Y, το Sandero και το Yaris κέρδη κατέγραψε και το VW Tiguan, το VW Golf, το οποίο μολονότι έπεσε στην όγδοη θέση τον περασμένο μήνα από το Νο. 1 του Οκτωβρίου σημείωσε αύξηση 118% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021, και το Toyota Yaris Cross.

Τα άλλα αυτοκίνητα στην πρώτη 50άδα με μεγάλα κέρδη ήταν το Ford Puma (+218%), το KIA Sportage (+121%) και το Audi A3 (+100%). Ο συνολικός ηγέτης της Ευρώπης μέχρι τον Νοέμβριο ήταν το Peugeot 208 με 193.743 ταξινομήσεις, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά νούμερα της Dataforce. Αυτό σημαίνει ότι το 208 φαίνεται έτοιμο να ολοκληρώσει το 2022 ως το συνολικό best-seller στην Ευρώπη.

Το Sandero ήταν το Νο. 2 σε πωλήσεις στην Ευρώπη για 11 μήνες με 180.553 πωλήσεις, σημειώνοντας αύξηση 1,8% σε σχέση με τους πρώτους 11 μήνες του 2021. Έχει προβάδισμα άνω των 16.000 μονάδων έναντι του VW T-Roc, το οποίο βρίσκεται σε σκληρή εσωτερική μάχη με το Golf για το ποιο θα ολοκληρώσει τη χρονιά ως το Νο. 3 σε πωλήσεις στην Ευρώπη συνολικά.

Διαβάστε ακόμη

Επικουρική σύνταξη: Άνοιξε η πλατφόρμα του ΤΕΚΑ – Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση

Γιώργος Νίκας: Οι business ενός πλούσιου γόνου που χάνει σε πλειστηριασμό το πατρικό του σπίτι στη Στησιχόρου (pics)

Ο «άγνωστος» Κινέζος που βρίσκεται πίσω από τον Έλον Μασκ