Στα 2,90 ευρώ τοποθετεί η Eurobank Equities τη νέα τιμή – στόχο για τον ΑΔΜΗΕ, δίνοντας σύσταση «buy» και κάνοντας λόγο για μια υποτιμημένη μετοχή. 

Η χρηματιστηριακή εταιρεία, συγκεκριμένα,  θεωρεί ότι ο Διαχειριστής θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων στα 413 εκατ. ευρώ έως το 2025 (από 300 εκατ. ευρώ το 2022).   

Η κερδοφορία, παράλληλα, αναμένεται να διευρυνθεί σημαντικά, με τα αποτελέσματα EBITDA να φθάνουν τα 290 εκατ. ευρώ έως το 2024 και τα καθαρά κέρδη να ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά 51% έως 57% υψηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα του 2021.  

Σ’ όλα αυτά, σύμφωνα με το επίμαχο report, η συνεισφορά της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής – Κρήτης (project Αριάδνη) θα έχει καθοριστική παρέμβαση.  

Παρά τις ευοίωνες προοπτικές, ο ΑΔΜΗΕ διαπραγματεύεται αυτήν τη στιγμή με έκπτωση 20%, με αποτέλεσμα η Eurobank Equities να θεωρεί ότι πρόκειται για μια υποτιμημένη μετοχή. Εξ ου τόσο η σύσταση «buy», όσο και η συντηρητική, όπως την χαρακτηρίζει, τιμή – στόχο των 2,90 ευρώ,   

Στον απόηχο του παραπάνω report, η μετοχή του Διαχειριστή στο Χρηματιστήριο Αθηνών σκαρφαλώνει κατά 5,5% στη συνεδρίαση της Τρίτης, φθάνοντας μία «ανάσα» από το τεχνικό σημείο του 1,9 ευρώ. 

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης, στρατηγική και Ιερώνυμος, ο stealth μπίζνεσμαν που έκοψαν οι τράπεζες, το PR boy και ο Μυστακίδης

Βίλα Μεταξά: Ξανά στο σφυρί με 12 εκατ. ευρώ το εμβληματικό ακίνητο του Σουνίου (pics)

Lambrook School: Αυτό είναι το θρυλικό σχολείο “κλειστό club” όπου φοιτά το αύριο της βρετανικής βασιλικής οικογένειας