Άνοδο κατά 5% εμφανίζει η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ανακάμπτοντας από το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών. 

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια TTF στο Χρηματιστήριο Ενέργειας της Ολλανδίας -σημείο αναφοράς για το σύνολο της Γηραιάς Ηπείρου- σημειώνει αύξηση κατά 5,15% και διαμορφώνεται στα 59,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα.  

Τις προηγούμενες ημέρες, η τιμή του φυσικού αερίου είχε κατρακυλήσει έως και τα 55 ευρώ ανά μεγαβατώρα, δηλαδή στο χαμηλότερο σημείο από τον Σεπτέμβριο του 2021, με τη σωρευτική πτώση του Ιανουαρίου να καθορίζεται στο -25%. 

Κι αυτό, οπωσδήποτε, συμβάλλει τόσο στην αποκλιμάκωση των ενεργειακών πιέσεων, όσο και στη μεγαλύτερη ανθεκτικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία δείχνει να ξεπερνάει τον κίνδυνο της ύφεσης κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα.  

O σχετικά ήπιος χειμώνας και οι γεμάτες αποθήκες ενέργειας αποτελούν τους βασικούς λόγους αυτής της θετικής εξέλιξης, η οποία αφορά και τις δύο όχθες του Ατλαντικού Ωκεανού. 

Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι το αμερικανικό φυσικό αέριο κατρακυλά κάτω του ορίου των 3 δολαρίων ανά θερμική μονάδα, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2021. 

Διαβάστε επίσης

Τα… στοιχήματα για τον Ράμμο, τα γκάλοπ και η στρατηγική, το νέο αφεντικό της UBS στην Ελλάδα, ο ψυχίατρος του real estate και το CVC – Vodafone2

Ενα μπουφάν από τα πανεπιστήμια της ελίτ και τις συμμορίες του Μπρονξ γίνεται ξανά μόδα

Ενα ταξίδι ζωής στη Γροιλανδία: Η αυθεντική εμπειρία του απώτατου Βορρά