Υποχώρησαν σήμερα Δευτέρα στην πλειοψηφία τους αγορές της περιφέρειας Ασίας και Ειρηνικού, καθώς οι επενδυτές περιμένουν μέσα στην εβδομάδα τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών.

Η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αναμένεται νωρίς το πρωί της Πέμπτης (ώρα Ασίας), ενώ η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας θα δημοσιεύσει τα πρακτικά της συνεδρίασης πολιτικής της 5ης Σεπτεμβρίου αύριο Τρίτη.

Την Παρασκευή, η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα ολοκληρώσει τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής και οι traders περιμένουν να δουν για ενδείξεις σχετικά με το πότε η BοJ θα αρχίσει να αλλάζει την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική της πολιτική. Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας αναμένεται επίσης να δημοσιεύσει τις αποφάσεις της για το βασικό επιτόκιο δανεισμού την Παρασκευή.

Στα ταμπλό, ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία ξεκίνησε την εβδομάδα με πτώση 0,70%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε επίσης κατά 0,93% και ο Kosdaq σημείωσε πτώση 0,72%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ διολίσθησε κατά 0,92%, οδηγώντας τις απώλειες στην Ασία, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας κινήθηκαν σε θετικό πρόσημο, με τον Shanghai Composite να σημειώνει άνοδο 0,27%.

Οι ιαπωνικές αγορές παρέμειναν κλειστές.

Στο μεταξύ, η μετοχή της κινεζικής εταιρείας ακινήτων Εvergrande διολίσθησε πάνω από 20% μετά τη σύλληψη του στελεχών της στον τομέα διαχείρισης πλούτου, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το Reuters ανέφερε ότι η αστυνομία της πόλης Σενζέν ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «τα όργανα δημόσιας ασφάλειας έλαβαν ποινικά αναγκαστικά μέτρα κατά υπόπτων εγκληματιών στην Evergrande Financial Wealth Management Co.».

Την Παρασκευή στη Wall Street και οι τρεις βασικοί δείκτες έχασαν έδαφος, με τον Dow Jones να διολισθαίνει κατά 0,83%, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1,22% και ο Nasdaq Composite σημείωσε πτώση 1,56%.

Διαβάστε ακόμη

Το “όγδοο θαύμα” του κόσμου: Η πιο θρυλική ορεινή διαδρομή στον πλανήτη

Ignacio Zunzunegui / Revolut: «Οι ευέλικτοι λογαριασμοί δέλεαρ για τους καταθέτες»

Ποιες είναι οι νέες υποχρεώσεις όσων νοικιάζουν πολλά Airbnb

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ