Σύσταση overweight και τιμή στόχο στα 10,40 ευρώ για τη μετοχή  της Autohellas δίνει η χρηματιστηριακή εταιρεία Euroxx.

Η σύσταση της Euroxx βααίζεται στα σταθερά αποτελέσματα εξαμήνου και θετική προοπτική για το β’ εξάμηνο που βλέπει για την ελληνική εταιρεία, με βάση και τα οικονομικά της αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν χθες.

Οι πωλήσεις και τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 46% και 28,1% αντίστοιχα ετησίως, στα 308,8 εκατ. ευρώ και τα 73,9 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Τα καθαρά κέρδη ήταν 16,9 εκατ. ευρώ έναντι 1,1 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Για το υπόλοιπο του έτους οι προοπτικές είναι θετικές καθώς καταγράφηκε το τρίτο τρίμηνο ισχυρή τουριστική κίνηση, ενώ η Autohellas προχώρησε σε μεγάλη επένδυση στον στόλο της (100 εκατ. ευρώ για την αγορά 7.000 οχημάτων).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Autohellas, κος Ευτύχιος Βασιλάκης δήλωσε: «Η δυναμική του 2ου τρίμηνου 2021 πιστοποιεί την ωρίμανση της συνεισφοράς των επιμέρους δραστηριοτήτων μας στην κερδοφορία. Οι συνέργειες αλλά και τα μερίδια μας αυξάνονται και φέρνουν σημαντικό αποτέλεσμα, ακόμα και σε περιβάλλον με χαμηλές τουριστικές αφίξεις. Με την τουριστική ζήτηση που πλέον γνωρίζουμε ότι ήταν ιδιαίτερα ισχυρή στο 3ο τρίμηνο του έτους και την μεγάλη επένδυση που έγκαιρα κάναμε στο στόλο, η προσδοκία για το σύνολο της χρήσης του 2021 είναι ιδιαίτερα θετική».

Διαβάστε ακόμα:

Αναλυτές: Ισχυρή διόρθωση ενόψει στις αγορές – Ο «γρίφος» του Σεπτεμβρίου

Ακίνητα: Σε τροχιά ανόδου οι τιμές στα διαμερίσματα – Οι πόλεις με τις πιο μεγάλες αυξήσεις (πίνακας)

Ιδιωτικοποιήσεις: «Κάνουν ταμείο» άνω των 2 δισ. ευρώ τα πωλητήρια σε ΔΕΠΑ Υποδομών και ΔΕΔΔΗΕ