Ανοδικό ξεκίνημα για το χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να είναι στις 823,41 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 0,78% με τις Τράπεζες να δίνουν τον ανοδικό ρυθμό από το άνοιγμα της συνεδρίασης και να σημειώνουν τα περισσότερα κέρδη. Με την χτεσινή συνεδρίαση το χρηματιστήριο Αθηνών συμπλήρωσε πέντε συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις αθροίζοντας κέρδη 5,62% με την κεφαλαιοποίηση του χρηματιστηρίου Αθηνών να έχει ενισχυθεί κατά 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ και γύρισε θετικός από την αρχή του έτους κατά 0,99% κάτι που οι επενδυτές θα επιδιώξουν να επεκτείνουν και στην σημερινή συνεδρίαση.

Η αγορά αυτή την στιγμή βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και όλα θα κριθούν στην ζώνη των 825 με 840 μονάδων όπου εάν καταφέρουν τα long χαρτοφυλάκια να την υπερκεράσουν τότε ανοίγει ο δρόμος για τις 1,000 μονάδες, με τον Τραπεζικό κλάδο να είναι αυτός που θα κάνει την διαφορά, όπως συνέβει και στην αρχή της ανόδου το τελευταίο δίμηνο του περασμένου έτους. Βέβαια από την άλλη ο χαμηλός τζίρος και το ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών εξαντλείται μέχρι στιγμής μόνο στις τραπεζικές και σε κάποιες δεικτοβαρείς μετοχές δεν πρόκειται να δώσει την έξτρα ώθηση για να βοηθήσει την αγορά να κατευθυνθεί πιο ψηλά.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει άνοδο 1,37% και είναι στις 1.993,15 μονάδες η Ελλάκτωρ με 4,46% σημειώνει τα περισσότερα κέρδη και ακολουθούν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες με την Εθνική να σημειώνει κέρδη 4,51%, Eurobank με 3,63%, Alpha Bank με 3,52% και Πειραιώς με 2,95%. Ακολουθούν με κέρδη άνω του 1% ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Φουρλής, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, Coca Cola, Motor Oil και Τιτάνας ενώ ήπια ανοδικά κινούνται ο ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ, Βιοχάλκο, Jumbo και Ελληνικά Πετρέλαια. Σε αρνητικό πρόσημο και με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι ο Σαράντης με 1,29% και ακολουθούν ήπια αρνητικά η Aegean, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα και ΔΕΗ.

Όσον αφορά τις εισηγμένες η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία “ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” (στο εξής “ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ”) ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ.1 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθμ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 και το άρθρο 2 παρ. 2 περίπτωση (θ) της υπ′ αριθμ. 3/347/12.07.2015 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια της από 9ης Οκτωβρίου 2020 ανακοίνωσής της, ότι την 2η Μαρτίου 2021 το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ (US Department of Commerce) εξέδωσε τις οριστικές του αποφάσεις σχετικά με την έρευνα δασμού αντιντάμπινγκ (antidumping duty investigation) αναφορικά με τις εισαγωγές κοινών φύλλων αλουμινίου από 18 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, καθώς και των Μπαχρέιν, Βραζιλίας, Κροατίας, Αιγύπτου, Γερμανίας, Ινδίας, Ινδονησίας, Ιταλίας, Κορέας, Ομάν, Ρουμανίας, Σερβίας, Σλοβενίας, Νοτίου Αφρικής, Ισπανίας, Ταϊβάν και Τουρκίας. Στην περίπτωση της Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη:

Εν αναμονή του ΣτΕ – μετά από προσφυγή του δήμου – οι Άραβες του Αστέρα για το 5* project στη Μύκονο

Τιτλοποιήσεις €31,3 δισ. «σήκωσε» ο «Ηρακλής» – Την Παρασκευή το επίσημο αίτημα για την 18μηνη παράταση

Τζιμ Γιαννόπουλος: Έτσι μπορεί η Ελλάδα να εξελιχθεί σε πραγματικό «κρίκο» του Χόλιγουντ