Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει απώλειες κατά 0,16% και να είναι στις 924,36 μονάδες. H αγορά απορροφά μέχρι στιγμής τις πιέσεις, ειδικά στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος είναι και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με την γενική συνέλευση της Alpha Bank αύριο Τρίτη, όπου και θα ανακοινωθούν οι όροι της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Αν και η συναλλακτική δραστηριότητα συνεχίζει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, αυτό μέσα στην εβδομάδα προβλέπεται να αλλάξει μιας και την Παρασκευή πρόκειται να έχουμε την τριπλή λήξη των παραγώγων καθώς και αλλαγές στον FTSE Med και EuroStoxx.

Στον FTSE Med όπου οι βασικές αλλαγές είναι ετήσιες και αφορούν την προσθήκη της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και τις διαγραφές των ΟΛΠ, Ελλάκτωρ και Quest. Με την αγορά να συνεχίζει να διαπραγματεύεται σε υψηλά 17 μηνών ο επόμενος καταλύτης που θα οδηγήσει την αγορά σε πιο υψηλά επίπεδα, εκτός από την καλύτερη εικόνα του τραπεζικού κλάδου μέσω και των ΑΜΚ και των επιχειρηματικών εξελίξεων και νέων συνεργασιών, θα είναι η έγκριση από την Κομισιόν, στις 17 Ιουνίου, του Ελληνικού σχεδίου ανάπτυξης ύψους 30,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, με την πρώτη καταβολή κονδυλίων ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ να υπολογίζεται για μέσα στο καλοκαίρι.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει απώλειες 0,29% και βρίσκεται στις 2.246,30 μονάδες η Λάμδα με 1,97%, η Βιοχάλκο με 1,04% και η ΓΕΚ Τέρνα με 1% σημειώνουν τα περισσότερα κέρδη και ακολουθούν ήπια ανοδικά η Aegean, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ και Coca Cola. Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες η Alpha Bank με 1,92%, η Eurobank με 1,13%, ο OPAP με 1,1% και η Ελλάκτωρ με 1,04% με την Jumbo, Φουρλής, Πειραιώς, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Τιτάνα και Εθνική να ακολουθούν ήπια πτωτικά.

Τεχνικά και ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη, δεν έχει αλλάξει κάτι από την έναρξη της συνεδρίασης, με τον δείκτη να έχει δώσει ημερήσιο σήμα επανατοποθετήσεων, το οποίο αναιρείται μόνο με κλείσιμο χαμηλότερα των 852 μονάδων. Επόμενη σημαντική αντίσταση στις 950 και απώτερος στόχος οι 1013 – 1043 μονάδες, όχι όμως χωρίς την ανάλογη αναβάθμιση του τζίρου. Σε αντίθετη περίπτωση, οι πρώτες στηρίξεις στις 908, 896 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 873 και 852 μονάδες (μέγιστη επιτρεπτή διόρθωση). Ο δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης έδωσε ημερήσιο αγοραστικό σήμα, το οποίο αναιρείται με κλείσιμο χαμηλότερα των 2047 μονάδων και με ενδιάμεσες στηρίξεις στις 2182 και 2104 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών). Τα κλεισίματα υψηλότερα των 2240 μονάδων, αφήνουν ελπίδες στους “buyers” για αναμέτρηση με τις 2371 μονάδες.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς κινούνται ενοίκια και αξίες σε γραφεία και καταστήματα ανά την Ελλάδα εν μέσω πανδημίας

Μαρίνα Βουλιαγμένης: Στην τελική ευθεία η χρηματοδότηση, έργα μέσα στο καλοκαίρι και λειτουργία α’ εξάμηνο 2022

Λαγκάρντ: Πολύ νωρίς να συζητάμε για ολοκλήρωση του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων