Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε τελικά το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να κλείνει με απώλειες 1,06%, στις 903,44 μονάδες. Η αγορά τελικά δεν μπόρεσε να κρατηθεί στα υψηλά της και στις 918 μονάδες για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις κερδών στην πλειονότητα των τίτλων.  Ο τραπεζικός και ο ενεργειακός κλάδος δέχθηκαν τη μεγαλύτερη πίεση, κάτι λογικό μετά τις μεγάλες αποδόσεις που έχουν δώσει οι μετοχές που απαρτίζουν αυτούς τους δύο κλάδους από τον Φεβρουάριο και μετά.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το Ελληνικό Χρηματιστήριο δεν είχε βοήθειες από τις κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, καθώς οι Επενδυτές είχαν στραμμένη την προσοχή τους στην διήμερη σύσκεψη της Federal Reserve που ξεκίνησε και στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται.

Από την άλλη, ασφαλώς και προβλημάτισε το κλείσιμο του Χ.Α. στο χαμηλό ημέρας, έστω και αν ήταν αναμενόμενη η διόρθωση, κάτι που φάνηκε από την χθεσινή συνεδρίαση και την ευδιάκριτη υποχώρηση δεικτών και μετοχών από τα πρωινά υψηλά.

Η πρωταγωνίστρια και της σημερινής ημέρας, περισσότερο λόγω μεταβλητότητας, ήταν η μετοχή της Πειραιώς η οποία από το -1,78% σημείωσε κέρδη στην διάρκεια της συνεδρίασης μέχρι και 27,61% για να κλείσει τελικά με κέρδη κατά 4,41% με την μετοχή σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του FTSE Rusell να συνεχίζει να διαπραγματεύεται στον Global Small Cap Index του FTSE με αυξημένο αριθμό μετοχών (μετά την πρόσφατη ΑΜΚ) και με τη στάθμιση επενδυσιμότητας να παραμένει αμετάβλητη στο 38,7%.

Τεχνικά ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών συνεχίζει να έχει πρώτο, τεχνικά, ζητούμενο, το κλείσιμο υψηλότερα των 602 – 608 μονάδων, για να ανοίξει περιθώρια αναρρίχησης προς την επόμενη αντίσταση στις 655 μονάδες. Όμως το σημερινό κλείσιμο χαμηλότερα των 602 μονάδων, αλλά και χαμηλότερα των 599 μονάδων (εκθετικός ΚΜΟ 100 εβδομάδων), δεν αποκλείεται να βάλει σε δοκιμασία τις επόμενες στηρίξεις στις 573, 550 (ημερήσιο “stop long”) και 545 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 90 εβδομάδων).

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης και οι εξελίξεις στον όμιλο Βιοχάλκο η οποία προχώρησε σε placement για το 6,6% της ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ με τιμή 2€ και συνολική αξία 50 εκατομμυρίων ευρώ ενώ πακέτο έγινε και στην Ελλάκτωρ με 3,33 εκατομμύρια μετοχές να μεταβιβάζεται στην τιμή των 1,5€, συνολικής αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος έκλεισε με απώλειες 1,12%, στις 2.190,16 μονάδες, εκτός της Πειραιώς η Λάμδα με 2,64% σημείωσε τα περισσότερα κέρδη και ακολούθησαν ήπια ανοδικά η Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Σαράντης, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ ενώ ήπια πτωτικά και με τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεις η Ελλάκτωρ και η Βιοχάλκο με 3,86% και 3,49% αντίστοιχα.

Ήπια πτωτικά ακολούθησαν η Εθνική, Motor Oil, ΕΧΑΕ, Alpha Bank, Jumbo, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τ’ερνα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, Eurobank, Coca Cola, Μυτιληναίος, Τιτάνας, Aegean και Φουρλής.

Ο τζίρος ανήλθε στα 123,1 εκατομμύρια ευρώ και ο όγκος στα 60,4 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 28,3 εκατομμύρια τεμάχια (57,1 εκατ. ευρώ).

Διαβάστε ακόμα:

Το σχέδιο για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στα ελληνικά λιμάνια

Non Dom: Φορολογική μετανάστευση στην Ελλάδα ζητούν 90 πλούσιοι επενδυτές

Πρακτορεία ΟΠΑΠ: Πώς θα λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες – Τι αλλάζει στις κληρώσεις