Αγορές

Χρυσός: Με οριακά κέρδη στο κλείσιμο του μήνα

  • newsroom


Κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο στη συνεδρίαση της Τρίτης

Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο χρυσός στη συνεδρίαση της Τρίτης παίρνοντας ώθηση από το πιο αδύναμο δολάριο, αλλά εν μέσω ανησυχίας για τα στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

Το κλίμα ενισχύθηκε επίσης από τις ανακοινώσεις του Τζερόμ Πάουελ στο Jackson Hole την Παρασκευή, ο οποίος έκανε λόγο για μηδενικές αυξήσεις στα επιτόκια και δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα.

Με οριακά κέρδη έκλεισε για το πολύτιμο μέταλλο και ο μήνας Αύγουστος, λόγω της πτώσης του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε χαμηλό επτά μηνών και συγκεκριμένα στις 113,8 μονάδες, έναντι 125,1 μονάδων τον Ιούλιο.

Το συμβόλαιο χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 0,32% κλείνοντας στα 1.818 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το ασήμι Σεπτεμβρίου έπεσε κατά 0,21% στα 23,95 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Δεκεμβρίου έχασε 0,24% κλείνοντας στα 4,35 δολάρια η λίβρα, η πλατίνα Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 0,98% στα 1.011 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου κατέγραψε απώλειες 0,57% κλείνοντας στα 2.465 δολάρια ανά ουγγιά.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η τρύπα του Κατάρ έπληξε την κερδοφορία των κατασκευών

Όμιλος Αγγελικούση: Το 19ο νεότευκτο δεξαμενόπλοιο-ορόσημο «Maran Antiope»

Google: Παράταση στην τηλεργασία μέχρι τον Ιανουάριο 2022