Μεικτές τάσεις καταγράφονται στις ασιατικές αγορές την Τρίτη (11/6), με τους επενδυτές ανά τον κόσμο να αναμένουν με αγωνία τις αποφάσεις της Fed καθώς ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής για τα επιτόκια. Νωρίτερα σήμερα, αναμένεται και η έκθεση για τον πληθωρισμό του Μαΐου. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για μόνο μία μείωση επιτοκίων φέτος, που θα έρθει πιθανότατα τον προσεχή Νοέμβριο.

Σε γενικές γραμμές oι traders στα ασιατικά χρηματιστήρια εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ευρώπη, μετά την ενίσχυση της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές και τις πρόωρες εκλογές στη Γαλλία, αλλά και της στάσης αναμονής από τις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι οι αγορές σε Αυστραλία, Χονγκ Κονγκ, ηπειρωτική Κίνα και Ταϊβάν επέστρεψαν σήμερα στις συναλλαγές, καθώς παρέμειναν κλειστές τη Δευτέρα λόγω αργίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ευρύτερος δείκτη της MSCI για τις μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,5%. Ειδικότερα, ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύεται κατά 0,13% στις 39,107 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία ο ASX 200 διολισθαίνει κατά 1,45% στις 7.746,10 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,90% στις 3.023,88 μονάδες και ο Shenzhen Component χάνει 0,40% στις 9.218,61 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κινείται χαμηλότερα κατά 1,31% στις 18.126 μονάδες, ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi κερδίζει 0,33% στις 2.709,97 μονάδες.

Από το μέτωπο της Wall Street συγκρατημένη αισιοδοξία επικράτησε στη χθεσινή συνεδρίαση καθώς οι επενδυτές περιμένουν με αγωνία τα νέα στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού και βέβαια την έκβαση της διήμερης συνεδρίασης της Federal Reserve.

Στο ταμπλό και οι τρεις βασικοί δείκτες κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος. Ο Dow Jones παρουσίασε μικρή άνοδο ύψους 0,18% στις 38.868 μονάδες, ο S&P 500 πρόσθεσε τελικά 0,26% φτάνοντας τις 5.360 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε ακόμη καλύτερα με κέρδη 0,35% και τις 17.192 μονάδες.

Διαβάστε ακόμη 

Ο ανασχηματισμός «Κέντρο ή κόμμα», ο Στέφανος… νέος αρχηγός της Κεντροαριστεράς (αλλά για δυο ώρες) και ο αποκαμωμένος Νίκος Α.

Ρεύμα: «Πάρτι» με τα call center στην αγορά ηλεκτρισμού

Αστέρας Βουλιαγμένης: Nέα εταιρεία από την Apollo Investment – Ο σκοπός

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ