Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την κίνηση του Βρετανού υπουργού Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ να αποσύρει όλες τις φοροελαφρύνσεις του προκατόχου του και την κυβέρνηση Τρας, με αποτέλεσμα η στερλίνα να οδηγηθεί σε άνοδο.

Ο νέος Βρετανός υπουργός Οικονομικών παίρνει πίσω σχεδόν όλα τα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν τον περασμένο μήνα από την κυβέρνηση Τρας, στην προσπάθεια να βάλει τέλος στην κατρακύλα της αγοράς ομολόγων.

Οι φορολογικές αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει αναμένεται να αποφέρουν 32 δισ. λίρες ετησίως σε επιπλέον έσοδα όπως ανακοίνωσε ο Τζέρεμι Χαντ.

Σε αυτό το πνεύμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του με άνοδο 1,83%. Ο κλάδος του αυτοκινήτου ηγήθηκε των κερδών με άνοδο 2,8%.

Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 1,7% με κλείσιμο στις 12.649 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κινήθηκε με κέρδη 1,8% στις 6.040 μονάδες, όπως και βρετανικός FTSE 100 που έκλεισε στις 6.920 μονάδες με +0,9%.

Στην Ιταλία ο FTSE MIB σημείωσε άνοδο 1,86% στις 21.319 μονάδες, ενώ η απόδοση της ημέρας ήταν στην Ισπανία με τον ΙΒΕΧ 35 να κλείνει 7.557 μονάδες με άλμα 2,4%.

Άλμα 13,5% έκανε η βρετανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Darktrace. Στο 9,5% τα κέρδη της αλυσίδας ταχυφαγείων JustEat.

Διαβάστε επίσης

Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος βγάζει σε πλειστηριασμό ακίνητα των ανιψιών του Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου (pics)

Credit Suisse: Άμπου Ντάμπι και Σαουδική Αραβία εξετάζουν το ενδεχόμενο επένδυσης

Πρεμ Γουάτσα: H επανεκλογή Μητσοτάκη θα δημιουργήσει ένα ακόμη πιο ασφαλές περιβάλλον για επενδύσεις (pics)