Αγορές

Ευρωαγορές: Ήπια άνοδος στην Ευρώπη – Απώλειες 11% για τη μετοχή της Colruyt

  • newsroom


Η μετοχή της ολλανδικής εταιρείας διαχείρισης σούπερ μάρκετ Colruyt Group υποχώρησε περισσότερο από 11,2% μετά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων.

Ελαφρώς ανοδικά έκλεισαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένουν τις ανακοινώσεις της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας FED.

Οι αναλυτές δεν αναμένουν διαφοροποίηση της νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί η Fed ωστόσο δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις δηλώσεις Πάουελ, για τις μελλοντικές προθέσεις αναφορικά με τα επιτόκια.

Ο Πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,3%. Των κερδών ηγήθηκε ο κλάδος αναψυχής καταγράφοντας άνοδο 1,3%, ενώ στον αντίποδα ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 0,8%.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε υψηλότερα 0,17% στις 7.184 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 0,12% στις 15.710 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,20% στις 6.652 μονάδες.

Η μετοχή της ολλανδικής εταιρείας διαχείρισης σούπερ μάρκετ Colruyt Group υποχώρησε περισσότερο από 11,2% μετά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημειώνει άνοδο 1% στα 72,79 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός ενισχύεται 0,3% στα 1.861 δολ./oz. Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,2119 δολ.

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό: Ξεκινά το εμβληματικό project – Η ώρα των υπογραφών για τη Lamda Development

Ο Γκάντι… Βακάκης και η «αντίσταση» στους εφοπλιστές

Πουλήθηκαν τα «φιλέτα» του Γουλανδρή στα Παλαιά Ανάκτορα