Σε μια «βουβή» συνεδρίαση χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος σημειώνοντας χαμηλό έξι μηνών.

Σε πρώτο πλάνο παραμένουν οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό καθώς και οι κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζών για την αντιμετώπισή του και το κατά πόσο αυτές θα πλήξουν ως παράπλευρη απώλεια την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,18%, σημειώνοντας την πέμπτη συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση αλλά και το χαμηλότερο κλείσιμό του από τις 28 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το CNBC.

Από τους επιμέρους κλάδους του δείκτη οι ασφαλιστικές μετοχές υποχώρησαν 1,7%, ενώ οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωσαν άνοδο 1,6% καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανέβηκαν.

Ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε απώλειες 0,43% στις 7.593 μονάδες, ενώ o γερμανικός DAX με απώλειες κατά -0,25% έκλεισε στις 15.271 μονάδες.

Οριακές ήταν οι απώλειες για τον γαλλικό CAC 40 που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 7.071 μονάδες μετά από υποχώρηση κατά -0,03%. Σε παρόμοια επίπεδα κυμάνθηκαν οι απώλειες για τον ιταλικό FTSE MIB και τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 που υποχώρησαν κατά 0,31% και 0,37% στις 28.012 και 9.331 μονάδες αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη 

Μάικ Πομπέο: Η Ελλάδα είναι ένα καταπληκτικό μέρος για επενδύσεις (pics)

Γκριμάλντι στο newmoney: Αυτά είναι τα σχέδιά μου για τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου

Τραπεζίτες μέλη της Fed και της ΕΚΤ αυξάνουν τις πιθανότητες νέων αυξήσεων στα επιτόκια

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ