Με απώλειες έκλεισαν την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το υποτονικό κλίμα να συνεχίζεται στην ευρύτερη περιοχή και τους βασικούς δείκτες να προσπαθούν να ξεφύγουν από τη στασιμότητα.

Την ίδια στιγμή, η μηνιαία έκθεση του ινστιτούτου έρευνας αγοράς GfK ανέφερε ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία παραμένει αμετάβλητη έπειτα από τρεις μήνες ύφεσης, ωστόσο υπάρχουν στον ορίζοντα κάποιες ενδείξεις για βελτίωση.

Τα αντίστοιχα στοιχεία από τη Γαλλία, από τη στατιστική υπηρεσία Insee, δείχνουν ότι υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία, καθώς η καταναλωτική εμπιστοσύνη εμφανίζεται βελτιωμένη.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,27% στις 457,18 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος, καθώς η σταθερή δυναμική που τροφοδότησε σταδιακά τον καλύτερο μήνα του δείκτη μετά τον Ιανουάριο, έχει λάβει τέλος.

Ο γερμανικός Dax ενισχύθηκε 0,16% κλείνοντας στις 15.992 μονάδες, ο βρετανικός FTSE έπεσε 0,07% στις 7.455 μονάδες, ενώ ο γαλλικός Cac 40 σημείωσε πτώση 0,21% και διαμορφώθηκε στις 7.250 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB καtέτραψε άνοδο 0,12% κλείνοντας στις 29.376 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ανέβηκε κατά 0,68% στις 10.003 μονάδες.

Πτώση 9% σημείωσε η μετοχή της Ubisoft, ενώ η Rolls-Royce είδε τη μετοχή της να ανεβαίνει κατά 6%, μετά την ανακοίνωση μεσοπρόθεσμου στόχου για λειτουργικά κέρδη ύψους 2,5 – 2,8 δισ. λιρών.

Διαβάστε ακόμη

Εκτόξευση των ναύλων για τα φορτηγά πλοία προκαλεί η στήριξη του Πεκίνου στους κατασκευαστές

Το ανακυκλωμένο πλαστικό μπορεί να περιέχει παρασιτοκτόνα, φάρμακα ή άλλες τοξικές ουσίες

Παπαθανάσης: Επιβράβευση για την οικονομία η θετική στάση της ΕΕ για εκταμίευση της 3ης δόσης από το Ταμείο Ανάκαμψης

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφθείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ