Όλη τη χασούρα της πανδημικής περιόδου «σβήνει» η Aegean, με τη μετοχή να επιστρέφει σε επίπεδα, τα οποία αγνοούνταν από τον Ιανουάριο του 2020.

Είναι ενδεικτικό ότι λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι, ο τίτλος της αεροπορικής εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών «απογειώνεται» κατά σχεδόν3% και φθάνει στα 8,74 ευρώ.

Ο τζίρος των συναλλαγών υπερβαίνει το 1,6 εκατ. ευρώ, καθώς μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί περισσότερα από 180.000 τεμάχια.

Με τη σημερινή άνοδο, η μετοχή της Aegean συμπληρώνει την 4η διαδοχική θετική συνεδρίαση, κερδίζοντας σχεδόν έναν ολόκληρο ευρώ (από 7,9 σε 8,8 ευρώ) στο επίμαχο διάστημα.

Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, το οποίο διασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα, οι ευοίωνες προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, αλλά και το ευρύτερο κλίμα στην οικονομία αποτελούν τους βασικούς τροφοδότες.

Και φυσικά, τα εύρωστα εταιρικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου, τα οποία ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, προαναγγέλλουν υψηλές επιδόσεις κατά το β’ και γ’ τρίμηνο του έτους, τα οποία θεωρούνται τα πλέον «ισχυρά» της αεροπορικής βιομηχανίας.

Από τις αρχές του 2023 η μετοχή της Aegean καταγράφει ράλι άνω του 60%, σβήνοντας πλήρως της ζημιές της πανδημικής περιόδου (8,5 ευρώ στις 19 Φεβρουαρίου του 2020) και επιστρέφοντας σε προ-Covid επίπεδα.

Πλέον, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα warrants του ελληνικού δημοσίου, τα οποία είχαν εκδοθεί το 2021 προκειμένου η εταιρεία να λάβει την κρατική ενίσχυση των 120 εκατ. ευρώ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι για να αποφευχθεί η απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής του κράτους (περίπου 11%), η Aegean θα προχωρήσει στην εξαγορά των εν λόγω δικαιωμάτων, με την τιμή να αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο.

Διαβάστε ακόμα

Η νέα καμπάνια Μητσοτάκη, η γραμμή Ανδρουλάκη, το ιταλικό φλερτ Κοπελούζου, το One & Only και η εξαγορά στα ψάρια

Tο εντυπωσιακό ράλι στις τραπεζικές μετοχές – Πώς φθάσαμε σε αποδόσεις έως και 95%

Αγγελίνα Τερλάκη (Red Dot Analytics): H Ελληνίδα από τη λίστα “30 Under 30 Asia” του Forbes μιλάει στο newmoney (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ