Μετά την ισχυρή χθεσινή άνοδο των ευρωπαϊκών μετοχών και την θετική αντίδραση των επενδυτών στις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας, αρνητικά κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι ανησυχίες για την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον και η προοπτική του πληθωρισμού επιβαρύνουν το κλίμα.
Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,2%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,1%, το Παρίσι κινείται αρνητικά κατά 0,2%, η Μαδρίτη κατά 0,8% και το Μιλάνο κατά 0,5%.
Στο μέτωπο των δεδομένων, άλμα 19,2% έκαναν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Νοέμβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Τον Οκτώβριο είχε φτάσει στο 18,4% – ο δείκτης ήταν υψηλότερος κατά 0,8% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο.
Στο μέτωπο της πανδημίας, καλά νέα έρχονται από τη Νότια Αφρική. Το ποσοστό εισαγωγής στα νοσοκομεία ως ποσοστό νέων κρουσμάτων Covid-19 μειώθηκε κατά 91% τη δεύτερη εβδομάδα του τρέχοντος κύματος μόλυνσης που προκαλείται από την μετάλλαξη Όμικρον, σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα του τρίτου κύματος.
Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,8%, στα 71,77 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 0,7% βρίσκεται στα $74,51.
Διαβάστε ακόμη
Νέους μπελάδες στους ιδιοκτήτες φέρνει η υποχρεωτική ενεργειακή αναβάθμιση στα ακίνητα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.