Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους, δημοσίευσαν πριν το άνοιγμα της Wall Street οι αμερικανικές τράπεζες JPMorgan Chase και Citigroup.

Η JPMorgan Chase κατέγραψε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street καθώς τα έξοδα των δανειοληπτών και τα έσοδα από συναλλαγές ήταν καλύτερα από το αναμενόμενο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τράπεζας συγκριτικά με τις προβλέψεις των αναλυτών:

Κέρδη: 4,44 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 4,11 δολάρια που αναμένονταν
Έσοδα: 42,55 δισ. δολάρια, έναντι 41,85 δισ. δολάρια που προέβλεψαν οι αναλυτές

Η τράπεζα είπε ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν 6% στα 13,42 δισ. δολάρια ή 4,44 δολ. ανά μετοχή, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενισχυόμενα από την εξαγορά της First Republic κατά τη διάρκεια της περιφερειακής τραπεζικής κρίσης πέρυσι.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8% στα 42,55 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς η τράπεζα είχε περισσότερα έσοδα από τόκους χάρη στα υψηλότερα επιτόκια και τα μεγαλύτερα υπόλοιπα δανείων.

Η JPMorgan δημοσίευσε πρόβλεψη 1,88 δισεκατομμυρίων δολαρίων για πιστωτικές ζημίες το τρίμηνο, πολύ κάτω από τα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ενώ τα συνολικά έσοδα από τις συναλλαγές μειώθηκαν κατά 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, τα αποτελέσματα σταθερού εισοδήματος και μετοχών ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών κατά περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια το καθένα, φτάνοντας τα 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια και τα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντίμον, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της εταιρείας «ισχυρά» σε καταναλωτικούς και θεσμικούς τομείς, υποβοηθούμενα από μία ακόμα δυναμική οικονομία των ΗΠΑ, αν και είπε ότι χρειάζεται προσοχή για το μέλλον, μεταδίδει το CNBC.

«Πολλοί οικονομικοί δείκτες συνεχίζουν να είναι ευνοϊκοί», είπε ο Ντίμον. «Ωστόσο, κοιτάζοντας το μέλλον, παραμένουμε σε εγρήγορση κοιτώντας μια σειρά από σημαντικές αβέβαιες δυνάμεις», συμπεριλαμβανομένων των υπερπόντιων συγκρούσεων και των πληθωριστικών πιέσεων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Citigroup σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών:

Κέρδη: 1,58 δολάρια ανά μετοχή, συγκριτικά με τα 1,23 δολάρια που είχαν προβλεφθεί
Έσοδα: 21,10 δισ. δολάρια, έναντι αναμενόμενων 20,4 δισ. δολαρίων

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Citigroup, Τζέιν Φρέιζερ, ολοκλήρωσε τη σαρωτική εταιρική της αναμόρφωση, που συμπεριλάμβανε χιλιάδες απολύσεις.

Πέρυσι, η Φρέιζερ ανακοίνωσε σχέδια για απλοποίηση της δομής διαχείρισης και μείωση του κόστους στην τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ κατά περιουσιακά στοιχεία. Τώρα, οι αναλυτές θέλουν να μάθουν εάν η Citigroup μπορεί να διατηρήσει την προηγούμενη καθοδήγησή της για τους στόχους εσόδων και εξόδων ολόκληρου του έτους.

Διαβάστε ακόμη

Martin Thelle: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αυξήσει 6% το ελληνικό ΑΕΠ (γραφήματα)

Νίκος Σταθόπουλος: Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη προσφορά για τη Nova

Στουρνάρας στο Bloomberg για τα επιτόκια: Ήρθε η ώρα η ΕΚΤ να αποκλίνει από τη Fed

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ