Αγορές

Κέρδη άνω του 1% για το πετρέλαιο

  • newsroom


Αισιόδοξα τα μηνύματα για την οικονομία μετά τα θετικά στοιχεία από Κίνα και ΗΠΑ

Τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία από τις δυο μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο – ΗΠΑ και Κίνα – βοήθησαν στην άνοδο των πετρελαϊκών τιμών, αντισταθμίζοντας μέρος των απωλειών που σημειώθηκαν τη Δευτέρα, καθώς συνεχίζει να κυριαρχεί η μεταβλητότητα που σχετίζεται με τον κορωνοϊό.

Το μπρεντ την Τρίτη ενισχύθηκε κατά 59 σεντς στα 62,74 δολ/βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο κατά 68 σεντς ή 1,16% στα 59,33 δολ/βαρέλι.

Σήμερα η ενίσχυση συνεχίζεται με άνοδο 0,14% στα 62,83 δολ/βαρέλι και 0,17% στα 59,43 δολ/βαρέλι αντίστοιχα.

Και τα δύο συμβόλαια είχαν υποχωρήσει τη δευτέρα κατά σχεδόν 3 δολάρια, λόγω της αύξησης της προσφοράς πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ+ , αλλά και της ανόδου των κρουσμάτων COVID-19 σε Ινδία και τμήματα της Ευρώπης.
Στο μεταξύ, οι θάνατοι από κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο έχουν ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια, σύμφωνα με μέτρηση του Reuters.

Σύμφωνα με τον αναλυτή του PVM, Ταμάς Βάργκα «η τρέχουσα κατάσταση είναι εύθραυστη, εξ ου και η άνοδος των τιμών στα πρόσφατα υψηλά δεν αναμένεται άμεσα. Μέχρι να υπάρξουν εμφανείς ενδείξεις πτώσης των ποσοστών μολύνσεων, είναι πιθανό να συνεχιστούν οι βίαιες αναταράξεις στην αγορά πετρελαίου».

Η ψυχολογία της αγοράς ενισχύθηκε, καθώς τα στοιχεία Μαρτίου έδειξαν ότι η δραστηριότητα των υπηρεσιών των ΗΠΑ σημείωσε υψηλό ρεκόρ. Ο τομέας των υπηρεσιών της Κίνας κινήθηκε επίσης ανοδικά με την απότομη αύξηση των πωλήσεων σε τρεις μήνες.

Διαβάστε ακόμη:

Το θρίλερ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ο εισαγγελέας, ο πονοκέφαλος της Εθνικής Τράπεζας και το happy end για το Hydra Beach

Voucher 200 ευρώ για laptop ή tablet: Τι πρέπει να κάνετε μετά την αίτηση

Self test: Ανοίγει η πλατφόρμα για μαθητές και καθηγητές – Τι πρέπει να γνωρίζετε (Vid)

 

Απόρρητο Απόρρητο