Βαριές απώλειες υφίσταται η μετοχή της Αλουμύλ, καθώς η απότομη κάμψη στα κέρδη προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό στους επενδυτές.

Είναι ενδεικτικό ότι, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, η μετοχή της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατρακυλά κατά 18% και βυθίζεται στα 2,75 ευρώ, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Ιουνίου.

Η σημερινή συνεδρίαση είναι η χειρότερη από τις 9 Μαρτίου του 2020, ενώ είναι η πρώτη με διψήφιες απώλειες από τον Φεβρουάριο του 2022 και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το σημαντικό είναι, δε, ότι οι ευρείες απώλειες συνοδεύονται από πολύ υψηλό τζίρο, καθώς μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί 221.000 τεμάχια, αξίας άνω των 624.000 ευρώ.

Για την ιστορία, ο μέσος τζίρος του 2023 κυμαίνεται μόλις σε 67.500 ευρώ.

Το κραχ στη μετοχή της Αλουμύλ σχετίζεται, όπως προαναφέρθηκε, με τα άκρως απογοητευτικά στοιχεία του α’ εξαμήνου, όταν η καθαρή κερδοφορία συρρικνώθηκε κατά 83,6% (από 25,3 εκατ. ευρώ σε 2,9 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με την εξήγηση της διοίκησης, η καθίζηση οφείλεται στη σημαντική μείωση των τιμών του αλουμινίου, αλλά και στις αυξημένες χρεωστικές συναλλαγματικές διαφορές.

Από τις αρχές του έτους, εξαιρώντας τη σημερινή συνεδρίαση, η μετοχή της Αλουμύλ μετράει συνολική άνοδο κατά 70%, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ανέρχεται πέριξ των 90 εκατ. ευρώ.  

Διαβάστε ακόμα

Stefanos ante portas Syriza και ο Τσίπρας κάνει πάρτι(!), τα μυστήρια της ΑNEK και τα… σιγομαγειρέματα, το εργοτάξιο και ο χορτάτος μάνατζερ

Τράπεζες: «Φουντώνει» ο ανταγωνισμός από τον 5ο πόλο – Τα μηνύματα Μητσοτάκη και οι σκέψεις των «πρωταγωνιστών»

Υποχρεωτικά ασφάλιση, MyDATA, POS – Μετρητά μόνο κάτω από €500

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ