Αγορές

Με θετικό πρόσημο οι ευρωαγορές

  • newsroom


Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,6%, με τον κλάδο του λιανεμπορίου να ενισχύεται κατά 1,8%, ενώ με πτώση της τάξεως του 0,6% έκλεισε ο ασφαλιστικός κλάδος.

Στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα το βλέμμα των επενδυτών δίνοντας θετικό πρόσημο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,6%, με τον κλάδο του λιανεμπορίου να ενισχύεται κατά 1,8%, ενώ με πτώση της τάξεως του 0,6% έκλεισε ο ασφαλιστικός κλάδος.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,7% στις 7.081 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε υψηλότερα 0,16% στις 15.568 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,95% στις 6.675 μονάδες. O ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με μικρά κέρδη 0,05%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άνοδο 0,9%

Την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας άμυνας και τεχνολογικών συστημάτων Meggitt προχώρησε η αμερικανική Parker-Hannifin, με το κόστος του deal να ανέρχεται σε 6,3 δισ. στερλίνες, εκτινάσσοντας τη μετοχή της βρετανικής εταιρείας στα ύψη, με κέρδη άνω του 55%.

Η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία Allianz είδε τις μετοχές της να πέφτουν 7,5%.

Κέρδη υψηλότερα του αναμενόμενου ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του έτους η HSBC, ωστόσο πτώση 0,3% παρουσίασε η μετοχή της. Τα ανακοινωθέντα προ φόρων κέρδη της τράπεζας υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, αγγίζοντας τα 10,84 δισ. δολάρια στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, έναντι κερδών 9,45 δισ. δολαρίων που προέβλεπαν οι αναλυτές. Κέρδη παρουσίασε και η Heineken, με τη μετοχή της να κερδίζει 0,3%.

Διαβάστε περισσότερα

Αισιοδοξία για τον Τουρισμό: Με 46% πάνω έκλεισε ο Ιούλιος, υψηλή ζήτηση και τον Αύγουστο (πίνακες)

Voucher 200 ευρώ: Αυτοί είναι οι νέοι δικαιούχοι – Οι προϋποθέσεις

Amazon: Νέα συνεργασία με την Ελλάδα – Ξεκινά η λειτουργία του περιφερειακού κόμβου διαστήματος