Ανοδικά κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ιαπωνία μετά την αργία της Πέμπτης, την ώρα που η εικόνα στην ευρύτερη αγορά της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού είναι μεικτή.

Μετά την άνοδο της Πέμπτης οι επενδυτές φαίνεται να ρίχνουν μία δεύτερη ματιά στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Nikkei σημείωσε άλμα 2,62%, ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 4,33%.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα ζητήσει από την κυβέρνησή του να βρει τρόπους για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες τιμές των καυσίμων και των τροφίμων στη χώρα, μετέδωσε το Reuters. Ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία δεν είναι τόσο υψηλός όσο σε άλλες χώρες, αλλά κυμαίνεται πάνω από τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,62%.

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος, καταγράφοντας άνοδο 0,17% ενώ ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,12%. Οι μετοχές της Samsung Electronics σημείωσαν άνοδο 0,83% καθώς ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, έδωσε επίσημα χάρη στον αντιπρόεδρο της εταιρείας. «Θα ανταποκριθώ στις προσδοκίες της χώρας και στις εκτιμήσεις της κυβέρνησης και θα αναζωογονήσω την οικονομία με βιώσιμες επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους», είπε ο Λι, σύμφωνα με το CNBC.

Στην ηπειρωτική Κίνα, στα ίδια επίπεδα κινήθηκε ο Shanghai Composite καταγράφοντας οριακή άνοδο, ενώ ο δείκτης Shenzhen είχε μικρές απώλειες.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών της Κίνας SMIC ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 514 εκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2022, πτώση 25% από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα αυξήθηκαν 42% στα 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμα:

Golden Yachts: Οι «βασιλιάδες» των Luxury Yachts εντυπωσιάζουν με το «Project X» (pics)

Ιωσήφ Σηφάκης: Η Ελλάδα μπορεί να αναπτύξει μια οικονομία που θα στηρίζεται στην καινοτομία (pics)

O Ντόναλντ Τράμπ μεγαλώνει ξανά την περιουσία του – Τα μυστικά της έπαυλης στη Φλόριντα