Προσπάθεια να βρουν βηματισμό καταβάλλουν από νωρίς το πρωί τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επιχειρώντας να αποτινάξουν το χθεσινό sell off που πυροδοτήθηκε λόγω των συνεχιζόμενων και, μέχρι στιγμής, άκαρπων, διαπραγματεύσεων για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε αρχικά άνοδο 0,2% ενώ στη συνέχεια πάλευε μεταξύ προσήμων. Λόγο πριν τις 13:00 (ώρα Ελλάδος) σημειώνει άνοδο 0,15%  στις 458,34 μονάδες. Οι τεχνολογικές μετοχές με ισχυρή άνοδο 1,7%, ενώ οι μετοχές του λιανικού εμπορίου σημειώνουν απώλειες 1,1%

Στις επιμέρους αγορές, ο FTSE100 στο Λονδίνο με απώλειες 0,17%, ο γερμανικός DAX -0,08%, ο CAC 40 στο Παρίσι με πτώση 0,12%, ενώ στις αγορές της περιφέρειας ο FTSE MIB στο Μιλάνο  χάνει 0,12%  και ο ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται 0,17%.

Στο μεταξύ, τα στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας αναθεώρησαν πτωτικά το ΑΕΠ α΄ τριμήνου από μηδέν σε -0,3%, τοποθετώντας τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης σε τεχνική ύφεση. Στις πρωινές συναλλαγές ο DAX παρέμεινε αμετάβλητος.

Τα futures του Dow υποχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης, αφού ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε σε αρνητικές τις προοπτικές της αξιολόγησης ΑΑΑ των ΗΠΑ, λέγοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο χρέους έχουν αυξήσει τους κινδύνους ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να μην πληρώσει κάποιες από τις υποχρεώσεις της. Ωστόσο, η Fitch δήλωσε ότι εξακολουθεί να αναμένει ότι θα βρεθεί λύση, καθώς οι διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ συνεχίζονται.

Νωρίτερα, οι αγορές της Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκαν στην πλειοψηφία τους πτωτικά εν μέσω παρατεταμένων ανησυχιών σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του αμερικανικού χρέους, ενώ η Τράπεζα της Κορέας διατήρησε σταθερό το βασικό της επιτόκιο για τρίτη συνεχή φορά.

Διαβάστε ακόμη:

Δημήτρης Μαλάμος (Πλαστικά Θράκης): Πέριξ των 15 εκατ. τα EBITDA στο εξάμηνο – Οι επενδύσεις των 30 εκατ.

Πώς η Louis Vuitton έχτισε μία αυτοκρατορία αξίας 500 δισ. δολαρίων

Τράπεζες: «Καμπανάκι» Κομισιόν για παλαιά και νέα «κόκκινα» δάνεια

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφθείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ