Προς ένα ακόμη γύρο απολύσεων προσανατολίζεται η Goldman Sachs, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της παρατεταμένης καθίζησης στον νευραλγικό κλάδο των εξαγορών και συγχωνεύσεων που της στερεί σημαντικά κέρδη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η τράπεζα επεξεργάζεται σχέδια για την περικοπή επιπλέον 250 θέσεων εργασίας, κυρίως σε ανώτατο διευθυντικό επίπεδο, σε διάφορους τομείς.

Οι νέες… διορθωτικές κινήσεις έρχονται σε συνέχεια του μεγάλου πακέτου περικοπών που έχει δρομολογήσει η τράπεζα διεθνώς, στο πλαίσιο του οποίου θα επηρεαστεί περίπου το 6,5% του προσωπικού της. Θυμίζουμε πως η Goldman αριθμεί περίπου 45.000 εργαζομένους διεθνώς.

Δημοσίευμα των FT, τον περασμένο Ιανουάριο, είχε υποστηρίξει ότι ο CEO, Ντέιβιντ Σόλομον, είχε παραδεχτεί σε κλειστή εκδήλωση στελεχών πως ήταν λάθος να μην δρομολογηθούν οι περικοπές πολύ νωρίτερα.

Τελικά οι απολύσεις όχι μόνο… ήρθαν, έστω και με καθυστέρηση, αλλά θα διευρυνθούν με το νέο γύρο να αποτελεί ουσιαστικά τον τρίτο για τον αμερικανικό κολοσσό μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο λόγω της αυξανόμενης ζημιάς στον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής, καθώς η εκτόξευση των επιτοκίων στα ύψη έχουν μειώσει αισθητά τη διάθεση των επιχειρήσεων για νέες εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Διαβάστε ακόμη 

Οι αναλυτές και οι μετακινήσεις ψήφων, η δυνατή μεταγραφή της ΙNTRAKAT, οι δυο γαμπροί της Lamda και η μάχη του Ηρακλείου 

Η άνοδος και η πτώση της ΑΤΤΙ-ΚΑΤ: Έρχεται σφυρί με… μεγάλη ιστορία για τα γραφεία στην Κηφισιά (pics)

Πληθωρισμός: Νέα «ανάσα» με πτώση κάτω από 3% τον Μάιο 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ