Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν σε όλους τους τομείς, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν μια σειρά οικονομικών στοιχείων από όλη την περιοχή.

Ο συνολικός πληθωρισμός της Νότιας Κορέας τον Νοέμβριο μειώθηκε στο 3,3%, έναντι 3,7% που αναμενόταν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο πληθωρισμός για την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, διαμορφώθηκε στο 2,6%, από 3,3% τον Οκτώβριο. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Τόκιο θεωρούνται ευρέως ως κορυφαίος δείκτης των εθνικών τάσεων.

Η Caixin και η S&P Global δημοσιεύουν επίσης σήμερα τον δείκτη των υπεύθυνων προμηθειών στον τομέα υπηρεσιών της Κίνας, ο οποίος σημείωσε υψηλό τριών μηνών, ενώ θα ανακοινωθούν επίσης οι ιδιωτικές μετρήσεις του δείκτη PMI από το Χονγκ Κονγκ και την Ινδία.

Στο ταμπλό, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 2,41% στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2022, οδηγώντας τις απώλειες στην Ασία, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε κατά 1,56%, σημειώνοντας νέα χαμηλά τετραετίας.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 1,37% στις 32.775,82 μονάδες, ενώ ο Topix υποχώρησε κατά 0,84% στις 2.342,69 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έχασε 0,89% και έκλεισε στις 7.061,60 μονάδες, καθώς η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 4,35%, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,82% για να κλείσει στις 2.494,28 μονάδες και ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης έχασε 1,83% για να κλείσει στις 813,38 μονάδες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Wall Street, και οι τρεις βασικοί δείκτες έχασαν έδαφος, καθώς οι επενδυτές πήραν μια ανάσα μετά από πέντε συνεχόμενες κερδοφόρες εβδομάδες.

Ο  Dow Jones έχασε 0,11%, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,54%. Ο Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 0,84%, καθώς οι επενδυτές πούλησαν μετοχές της Big Tech, οι οποίες έχουν οδηγήσει τα κέρδη της αγοράς φέτος.

Καθώς οι μετοχές παρέμεναν στάσιμες, το bitcoin και ο χρυσός σημείωσαν ράλι για να ξεκινήσουν την εβδομάδα. Το Bitcoin ξεπέρασε το όριο των 41.000 δολαρίων σημειώνοντας υψηλό 19 μηνών, ενώ ο χρυσός έφτασε στο υψηλότερο ονομαστικό ενδοημερήσιο επίπεδο που έχει σημειωθεί ποτέ.

Διαβάστε ακόμη

Enimex: Η «βλάβη» της… βαλβίδας, το μαζικό σφυρί και ο «καβγάς» ΕΤΕ-Intrum (pics)

Ο Μητσοτάκης και το φορολογικό και ο γάμος (που σχόλασε…), οι 11 και ο Στέφανος, ο τελικός Champions League Cosmote-Nova και το ράλι στα crypto 

Το νέφος σκοτώνει 5,1 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ