Πακέτο αξίας 12,4 εκατ. ευρώ «πέρασε» στη μετοχή του ΟΤΕ, κατά τα πρώτα λεπτά της διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, στις 10.33 το πρωί, άλλαξαν χέρια 935.026 τεμάχια στην τιμή των 13,31 ευρώ, δηλαδή οριακά άνω της χθεσινής τιμής κλεισίματος των 13,24 ευρώ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί σαφές ποιος είναι ο πωλητής και ποιος ο αγοραστής.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρόκειται για ένα μεγάλο πακέτο μετοχών, αξίας 12,4 εκατ. ευρώ, το οποίο επέρχεται στον απόηχο της χθεσινής ανοδικής αντίδρασης (+3,3%).

Σήμερα, η μετοχή του ΟΤΕ στο Χ.Α. διαπραγματεύεται στο +0,76% και τα 13,34 ευρώ, έχοντας συνολικό τζίρο άνω των 14,5 εκατ. ευρώ στην πρώτη ώρα των συναλλαγών.

Από τις αρχές του έτους, ο τίτλος της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας υποχωρεί κατά τουλάχιστον 9%, ενώ μόνο τις τελευταίες 30 ημέρες χάνει άνω του 13%.

Η εν λόγω αδυναμία, σύμφωνα με τους αναλυτές, αποδίδεται εν μέρει στην ενίσχυση του ανταγωνισμού, κάτι που εκτιμάται ότι θα περιορίσει τα περιθώρια κέρδους και θα επηρεάσει αρνητικά τα οικονομικά μεγέθη.

Την ίδια στιγμή, και η ανυπόστατη φήμη περί πώλησης μεριδίου μετοχών από τους Γερμανούς της Deutsche Telekom φαίνεται ότι μέχρι πρότινος επιδρούσε δυσμενώς στην εικόνα της μετοχής.

Από την άλλη πλευρά, σε πρόσφατο report, η Eurobank Equities προχώρησε σε αναβάθμιση της σύστασης σε «buy» από «hold» προηγουμένως, θέτοντας την τιμή – στόχο στα 15,7 ευρώ. Κατά την άποψη της χρηματιστηριακής εταιρείας, η μετοχή του ΟΤΕ διαπραγματεύεται σήμερα σε λογιστική αξία προς ΕΒΙTDA 2023 κάτω του 4,5, ενώ εμφανίζει σχετική «ανοσία» στις αυξήσεις επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών.

Διαβάστε ακόμα

Το Μαξίμου σταματάει (για λίγο) τα γκάλοπ, το ΠΑΣΟΚ μετράει τη στρατηγική του, η έξωση του Καμπουρίδη, ο Γουάτσα και ο… Μίλκο

Dr Truth: Αυτή είναι η “Ανδρόπαυση” – Η χαμηλή τεστοστερόνη, η αιώνια λίμπιντο και το ανίκητο DNA

Πώς προχωρά το project για την πλωτή mega – μαρίνα με κατοικίες στη νότια Κέρκυρα (pics)