Αγορές

Πετρέλαιο: «Χτύπησε» τα 85 δολάρια το βαρέλι – Σε υψηλό τριετίας

  • newsroom


Σημείωσε το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο σερί κερδών από το 5νθήμερο που έληξε στις 30 Απριλίου 1999.

Οι προσδοκίες ότι η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου θα στρέψει τους παραγωγούς ενέργειας προς τον «μαύρο» χρυσό, έχει εκτινάξει την τιμή του πετρελαίου σε επίπεδα άνω του 3% σε εβδομαδιαία βάση. Με το Brent να ξεπερνά ενδοσυνεδριακά τα 85 δολάρια.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου Brent σημείωσαν άνοδο 1%, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 84,86 δολάρια το βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση, κέρδισε με άνοδο 3%, σημειώνοντας έκτη σερί εβδομάδα με άνοδο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο σερί κερδών από το 5νθήμερο που έληξε στις 30 Απριλίου 1999.

Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Νοεμβρίου πρόσθεσε 97 σεντς ή 1,2% την Παρασκευή για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 82,28 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε βάση 5νθήμερου, το WTI ενισχύθηκε κατά περίπου 3,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, καταγράφοντας κέρδη για όγδοη συναπτή εβδομάδα. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο κερδοφόρο σερί από το 5νθήμερο που έληξε στις 20 Αυγούστου 2004.

Το φυσικό αέριο παραδόσεως Νοεμβρίου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 4,9% στα 5,41 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, καταγράφοντας πτώση 2,8% στην εβδομάδα. Οι τιμές κέρδισαν 1,7% την Πέμπτη.

Διαβάστε περισσότερα

Ρέι Ντάλιο: Πώς θα μοιάζει το εργασιακό περιβάλλον στη μετά – Covid εποχή

ΤΑΙΠΕΔ: Τέσσερις προσφορές για το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης

Σε αυτή τη χώρα οι εταιρείες αυξάνουν τους μισθούς… αλλά δεν βρίσκουν υπαλλήλους