Σε πτωτική τροχιά για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα οι τιμές πετρελαίου την Πέμπτη, εν μέσω ανησυχιών ότι το κόστος δανεισμού των ΗΠΑ θα μπορούσε να αυξηθεί εκ νέου εάν ο πληθωρισμός επιμείνει, μια κίνηση που θα μπορούσε να πλήξει τη ζήτηση πετρελαίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Μπρεντ υποχώρησαν 0,3% στα 81,63 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) είχε πτώση 0,5%, στα 77,14 δολάρια.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς υποχώρησαν περισσότερο από 1% την Τετάρτη.

Τα πρακτικά που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη 22/5 από την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έδειξαν ότι η αντίδραση της Fed στον πληθωρισμό θα «περιλάμβανε τη διατήρηση» του επιτοκίου, προς το παρόν, αλλά αντανακλούσε επίσης τη συζήτηση για πιθανές περαιτέρω αυξήσεις.

«Διάφοροι συμμετέχοντες ανέφεραν την προθυμία για περαιτέρω σύσφιξη της πολιτικής εάν οι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό υλοποιηθούν με τρόπο που μια τέτοια ενέργεια να καταστεί σκόπιμη», ανέφεραν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed.

Επίσης, τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι φυσικές αγορές αργού πιέστηκαν πιο πρόσφατα από την ασθενή ζήτηση των διυλιστηρίων και την άφθονη προσφορά.

Η Ρωσία δήλωσε ότι υπερέβη την ποσόστωση παραγωγής του ΟΠΕΚ+ τον Απρίλιο για «τεχνικούς λόγους» και σύντομα θα παρουσιάσει στον ΟΠΕΚ+ το σχέδιό της για την αντιστάθμιση του σφάλματος, ανέφερε αργά την Τετάρτη το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη

Avramar: Αρχικό ενδιαφέρον από 15 επενδυτές – Πότε θα ξεκαθαρίσει η εικόνα

Νέα διευκόλυνση για γονικές παροχές ακινήτων

Ρακές και ανθότυρα (της Δεξιάς) versus χαβιάρια και μπλε καβούρια (της πρώην Αριστεράς), ο πίνακας μυστήριο, ο γρίφος της βίλας Μεταξά και η επαναφορά του Λυμπέρη 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ