(Last upd 22.00)

Επανέρχονται τα χαμόγελα στη Wall Street την Τετάρτη, έπειτα από το χθεσινό «φρένο» στο πολυήμερο σερί κερδών ελέω Fed, με τις μετοχές να κερδίζουν και πάλι έδαφος στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι απoδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών, ενόψει μάλιστα και της αυριανής Ημέρας των Ευχαριστιών.

Eξάλλου οι επενδυτές είχαν προεξοφλήσει το περιεχόμενο των πρακτικών της Fed και τον επιφυλακτικό τόνο που υιοθέτησε το συμβούλιο  ήδη από χθες Τρίτη, όπου δόθηκε σαφής εικόνα ότι η περιοριστική πολιτική θα «συντροφεύει» την αγορά για καιρό ακόμη.

Σε αυτό το κλίμα ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,48% στις 35.255 μονάδες, ο S&P 500 βρίσκεται στο + 0,37% και τις 4.555 μονάδες. Ομοίως και ο τεχνολογικός Nasdaq έχει θετικό πρόσημο σημειώνοντας αύξηση 0,47% στις 14.267 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς διολισθαίνει κατά μισή μ.β. στο 4,38%. Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται 0,3% έναντι του ευρώ και 0,4% έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,088 δολ./ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση οι traders διατηρούν μια κάποια στάση αναμονής, με αφορμή μάλιστα και τα πρακτικά της  FOMC τα οποία έδειξαν τη διάθεση ότι η σφιχτή περιοριστική πολιτική θα συντηρηθεί μέχρι ο πληθωρισμός βρεθεί σε σε πτωτική τροχιά προς την κατεύθυνση του 2%.

Aπό τον απολογισμό της προηγούμενης ημέρας δεν μπορούν να λείπουν και  τα υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών τριμηνιαία αποτελέσματα της Nvidia, αλλά και το «καμπανάκι» ότι οι περιορισμοί στις εξαγωγές στην Κίνα θα επιβαρύνουν το τέταρτο τρίμηνο χρήσης.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 4,02 δολαρίων ανά μετοχή, τη στιγμή που αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη 3,37 δολαρίων ανά μετοχή.

Τα έσοδα της Nvidia κατέγραψαν ετήσιο «άλμα» 206% για το τρίμηνο που έληξε στις 29 Οκτωβρίου και διαμορφώθηκαν στα 18,12 δισ. δολάρια, έναντι της πρόβλεψης για τζίρο ύψους 16,18 δισ. δολαρίων. Η μετοχή της Nvidia αυξήθηκε περίπου 0,5% την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της προαγοράς.

Στο μεταξύ η σύνοδος του ΟΠΕΚ+ που ήταν προγραμματισμένη για αυτό το Σαββατοκύριακο μετατέθηκε κατά τέσσερις ημέρες, καθώς οι συνομιλίες προσέκρουσαν σε προβλήματα εν μέσω της δυσαρέσκειας της Σαουδικής Αραβίας για τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου των άλλων μελών.

Υπενθυμίζουμε ότι το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Πέμπτη θα είναι κλειστό λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών και την Παρασκευή η συνεδρίαση θα έχει μικρότερη διάρκεια.

«Ενόψει των εορτών της Ημέρας των Ευχαριστιών, δεν αναμένουμε μεγάλες κινήσεις τις επόμενες μέρες», δήλωσε η Φιόνα Σινκότα της City Index.

Διάβασε ακόμη:

JP Morgan: Τι συζήτησε με τους Αμερικανούς επενδυτές για τις ελληνικές τράπεζες

Σε χαμηλά δύο ετών οι ευρωπαϊκές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας καθώς η κρίση υποχωρεί

Στον αέρα η χρηματοδότηση της Λεωφόρου Κύμης

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ