Αγορές

Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall μετά την ανακοίνωση της Fed

  • newsroom


Ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει οριακή άνοδο 0,02% στις 29.352 μονάδες, ενώ ο S&P 500 οριακές απώλειες στο -0,02% -Ο τεχνολογικός Nasdaq βρίσκεται στο -0,08%

Κατεύθυνση αναζητά η Wall έπειτα και των δηλώσεων του αντιπροέδρου της κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ ο οποίος υπονόησε ότι η Fed δεν σκοπεύει να προχωρήσει σύντομα σε μείωση του βασικού της επιτοκίου.

Ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει οριακή άνοδο 0,02% στις 29.352 μονάδες, ενώ ο S&P 500 οριακές απώλειες στο -0,02%. Ο τεχνολογικός Nasdaq βρίσκεται στο -0,08%.

«Το ποντάρισμα της αγοράς σε περικοπές επιτοκίων είναι κάπως περίεργο», αναφέρουν αναλυτές.

H πλειονότητα των οικονομικών αναλυτών δεν προβλέπει άμεσα κάποια περικοπή επιτοκίου από πλευράς της Fed.

Οι επενδυτές και οι traders έχουν ενσωματώσει στις εκτιμήσεις και τις κινήσεις τους τουλάχιστον μία περικοπή επιτοκίου από πλευράς Fed μέσα στο 2020.

Την ίδια ώρα, ο κορωνοϊός συνεχίζει να πιέζει τις αγορές, παρά την επιβράδυνση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των αρχών, τα κρούσματα έχουν φθάσει τα τουλάχιστον 74.576 και οι θάνατοι τους 2.118.

Η S&P προειδοποίησε την Πέμπτη ότι τα κινεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πιθανόν να δεχθούν πλήγμα έως και 1,1 τρισ. δολ. από δάνεια που θα καταστούν ληξιπρόθεσμα, ενώ η Goldman Sachs εκτιμά ότι οι αγορές υποεκτιμούν τις πιθανές επιπτώσεις της επιδημίας στην παγκόσμια οικονομία.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας συνέχισε εξάλλου τις παρεμβάσεις για την τόνωση της οικονομίας

Η Morgan Stanley ανακοίνωσε νωρίτερα ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της E-TRADE Financial Corp. με την αξία της συμφωνίας να φτάνει τα 13 δισ. δολ.

Οι μετοχές της E-Trade καταγράφουν άνοδο 25%, ενώ αυτές τις Morgan Stanley υποχωρούν σχεδόν 5%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, 17 κινούνται με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό.