Στο χαμηλότερο επίπεδο για το 2023 οπισθοχωρεί η μετοχή της Kering, ιδιοκτήτριας εταιρείας του διάσημου brand Gucci.

Η «βουτιά» σχετίζεται άρρηκτα με την απόφαση της Bank of America να υποβαθμίσει τη σύσταση για τη μετοχή σε «underperform». Πρόκειται για την μόλις 2η χρηματιστηριακή εταιρεία, η οποία δίνει αρνητική σύσταση για τον τίτλο της γαλλικής εταιρείας.

Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο, η μετοχή της Kering διολισθαίνει κατά 3,7% στο Χρηματιστήριο του Παρισιού και διαμορφώνεται στα 440 ευρώ, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Οκτώβριο. Από τις αρχές του 2023, δε, οι συνολικές απώλειες ξεπερνούν το 8%.

Η Bank of America απέδωσε την αρνητική σύσταση στην αδύναμη οικονομία της Κίνας, η οποία αποτελεί βασική αγορά για τα luxury προϊόντα των ευρωπαϊκών εταιρειών μόδας.

Ως νέα τιμή – στόχος ορίστηκαν τα 430 ευρώ έναντι 600 ευρώ προηγουμένως. Μάλιστα, είναι η χαμηλότερη ανάμεσα στους επενδυτές που ακολουθεί το πρακτορείο Bloomberg.

«Εάν και η Gucci ήταν “καυτή” μετά την πανδημία, σταδιακά άρχισε να χάνει μερίδιο αγοράς. Ενόσω οι αμφιβολίες για την υγεία της κινεζικής οικονομίας αυξάνονται, είναι πολύ δύσκολο για την Gucci να καταφέρει να διαφοροποιηθεί» εξηγεί η BoFA.

H Kering, πέραν του brand Gucci, διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της και τις φίρμες Balenciaga – Bottega Veneta.  

Διαβάστε ακόμα

Ο νέος Proedros, η μεγάλη επιστροφή (του Νίκου Παππά), ο κανονικός ΣΥΡΙΖΑ (τι πάθαμε, αδέλφια), το Μαξίμου και μια ωραία ατμόσφαιρα…

Πλειστηριασμοί: Εβδομάδα με… Δαυίδ, ξενοδοχεία και οικόπεδα-«φιλέτα» σε Γλυφάδα και Μύκονο (pics)

Eurobank: Προτείνει €1,80/μετοχή για την επαναγορά του 1,4% από το ΤΧΣ  

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ