Αγορές

Ράλι 13% στο bitcoin μετά τη νομιμοποίησή του στο Ελ Σαλβαδόρ

  • newsroom


Το κρυπτονόμισμα που στις 8 Ιουνίου υποχωρούσε στα 32.000 δολάρια, ξεπέρασε τα 37.000 δολάρια, καθώς το Ελ Σαλβαδόρ είναι η πρώτη χώρα που το υιοθετεί ως νόμιμο νόμισμα

Ανοδο σημείωσε το Bitcoin μετά την απόφαση του Ελ Σαλβαδόρ να το υιοθετήσει ως νόμιμο νόμισμα.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα διαπραγματευότνα στα 37.176,44 δολάρια καταγράφοντας άνοδο 13% σε σχέση με μια μέρα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk.

Αυτή την ώρα, η τιμή του βρίσκεται στα 36.693,85 δολάρια.

Την Τετάρτη, οι βουλευτές της χώρας της Κεντρικής Αμερικής πέρασαν νόμο που νομιμοποιεί το
bitcoin. Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι τιμές μπορούν να αναγράφονται πλέον και σε bitcoin , ενώ και οι φόροι θα μπορούν να πληρώνονται με το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα.

«Το νομοσχέδιο #Bitcoin μόλις εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία” στη νομοθετική συνέλευση. Ιστορία!», έγραψε μετά την ψηφοφορία στο Twitter ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε.

Ο πρόεδρος έγραψε ότι το νομοσχέδιο, το οποίο είχε καταθέσει την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος, εγκρίθηκε από τους 62 από τους 84 συνολικά βουλευτές.

Η χώρα έκλεισε συμφωνία με την εταιρεία ψηφιακού πορτοφολιού Strike, προκειμένου να δημιουργήσει τη σύγχρονη χρηματοοικονομική υποδομή της χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του bitcoin.

Μετά απο αυτή την εξέλιξη και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, όπως το XPR και το Ether, πήραν την ανιούσα.
Πάντως, όπως σημειώνει το CNBC, ακόμα και μετά το ράλι, το Bitcoin εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από το υψηλό των 64.829,14 δολαρίων που έφτασε τον Απρίλιο.

Διαβάστε ακόμη:

Αποκλειστικό: Αστέρας Βουλιαγμένης – Εκτόξευση εσόδων και γύρισμα σε κέρδη, με «σανίδα σωτηρίας» τις βίλες (pics)

Απεργιακό μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Νέο 10ετές: Spreads όπως 13 χρόνια πριν και …χωρίς «Α» από τους Οίκους Αξιολόγησης

 

Απόρρητο Απόρρητο