ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι αξίας €20 δισ. για τις μετοχές των luxury εταιρειών στην Ευρώπη – Πώς η Κίνα δίνει νέα ώθηση

Η LVMH, η οποία παράγει τις διάσημες τσάντες Louis Vuitton, ενισχύεται άνω του 2,5% στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ενώ στο +2,4% καθορίζεται η άνοδος για την Hermes

Ράλι καταγράφουν οι μετοχές των luxury εταιρειών στην Ευρώπη, μετά την απόφαση της Κίνας να άρει την απαγόρευση των ομαδικών ταξιδιών.

Αυτή η εξέλιξη, σύμφωνα με τους ειδικούς, αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στις πωλήσεις πολυτελών αγαθών, όπως ρολόγια, κοσμήματα και είδη μόδας.

Η LVMH, η οποία παράγει τις διάσημες τσάντες Louis Vuitton, ενισχύεται άνω του 2,5% στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ενώ στο +2,4% καθορίζεται η άνοδος για την Hermes.

Στο +1,8% ακολουθεί, επίσης, η μετοχή της L’ Oreal, με τη μετοχή της ελβετικής Rolex στο Χρηματιστήριο της Ζυρίχης να κάνει ράλι έως και 6%.

Τα αθροιστικά κέρδη του luxury κλάδου, κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, φθάνουν στα 20 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πρακτορείου Bloomberg.

Η Κίνα, σε μια αισιόδοξη -για την παγκόσμια κατανάλωση- εξέλιξη, ήρε και τους τελευταίους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τις ομαδικές εκδρομές στο εξωτερικό.

Αυτό αναμένεται να ωφελήσει κυρίως τις ευρωπαϊκές εταιρείες πολυτελών αγαθών, καθώς οι Κινέζοι καταλαμβάνουν μερίδιο 25% (δηλαδή ¼) στις πωλήσεις των συγκεκριμένων προϊόντων.

Πέραν του luxury κλάδου, όπως είναι εύλογο, αξιοσημείωτη ώθηση λαμβάνουν και οι μετοχές του τουριστικού κλάδου, με τις Air France – KLM και TUI να ενισχύονται κατά έως 2% στη σημερινή συνεδρίαση.

Διαβάστε ακόμα

Μυτιληναίος: «Χτίζει» τον νέο μεγάλο ιδιωτικό πάροχο ενέργειας μετά τη ΔΕΗ

Μπογκντάνοβιτς: Νέες εξαγορές και ανατιμήσεις στα «εργαλεία» ανάπτυξης της Coca Cola HBC

«Σαρώνουν» τα τυχερά παιχνίδια – Οι επιδόσεις για το πρώτο εξάμηνο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""