Χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις κινήθηκαν οι δείκτες στα μεγαλύτερα xρηματιστήρια της Ευρώπης κατά την έναρξη των συναλλαγών. Οι επενδυτές «ζυγίζουν» τα στοιχεία για την οικονομία της Ευρωζώνης και αναμένουν τα τελευταία πρακτικά συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 είχε μικρή μεταβολή κατά την έναρξη των συναλλαγών, με τις μετοχές του κλάδου μεταλλείων να προσθέτουν 1% ενώ οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας υποχώρησαν κατά 0,7%.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης blue chip έκλεισε τη συνεδρίαση της Τρίτης με άνοδο 0,8% στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, ενώ οι αγορές στην Ασία-Ειρηνικό σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, με ώθηση από το ράλι στη Wall Street.

Οι διεθνείς αγορές έχουν ανακάμψει ελαφρώς χάρη στα πρόσφατα, χαμηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενισχύοντας τα επιχειρήματα όσων θέλουν την Fed να επιβραδύνει τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων.

Στο υπόλοιπο ταμπλό τώρα, ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται οριακά κατά 0,04% στις 14.427,49 μονάδες, ο γαλλικός CAC40 κερδίζει 0,14% στις 6.666, 79 μονάδες, Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,34% στις 7.478,32 μονάδες. Στον αντίποδα,ο δείκτης του Μιλάνου χάνει 0,35% στις 24.505,49 μονάδες.

Διαβάστε ακόμη

Trafigura: Η Ευρώπη αποφεύγει την κρίση φυσικού αερίου όχι μόνο τον φετινό χειμώνα αλλά τον επόμενο

Η «πίεση» Μητσοτάκη στη Μαρτίνου, το ντέρμπι Αλαφούζου – Κυριακού για το Μουντιάλ, τα «καπέλα» στην κινητή τηλεφωνία και τα σενάρια για τις τράπεζες

Ideal Holdings: Η «δύναμη πυρός» των 120 εκατ. ευρώ και οι νέες επενδύσεις του 2023