Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Άνοδο καταγράφουν την Πέμπτη οι δείκτες στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, έπειτα και από τo χθεσινό ανοδικό κλείσιμο της Wall Street.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το αργό πετρέλαιο τύπου μπρεντ και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού υποχώρησαν πάνω από 10% κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ωστόσο, οι τιμές του πετρελαίου «μάζεψαν» κάποιες από τις απώλειες στις αγορές τις Ασίας, με τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent να αυξάνονται κατά 3,29% στα 114,80 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού σημείωσαν άνοδο 1,9% στα 110,76 δολάρια το βαρέλι.

Γύρω στις 08:00, η τιμή του βαρελιού του αμερικανικού WTI αυξανόταν κατά 0,16% στα 108,87 δολάρια, αυτή του βαρελιού Brent Βόρειας Θάλασσας κατά 0,96%, στα 112,21 δολάρια.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια ανταποκρίθηκαν την Πέμπτη στις μειώσεις των τιμών του πετρελαίου κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα είναι όλες χώρες που εισάγουν σημαντικές ποσότητες πετρελαίουυ, σύμφωνα με στοιχεία του 2020 από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.

Το χρηματιστήριο στο Τόκιο έκλεισε με μεγάλη άνοδο, έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις, με τους επενδυτές να μοιάζουν να προσμένουν αποκλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς εντός της ημέρας αναμένεται να συναντηθούν ο ΥΠΕΞ της χώρας αυτής με τον ομόλογό του της Ρωσίας στην Αττάλεια της Τουρκίας, και την ανάφλεξη των τιμών του πετρελαίου να περιορίζεται κάπως.

Ο δείκτης Nikkei, που είχε χάσει το 7% της αξίας του από την Παρασκευή μέχρι χθες, έκλεισε με άνοδο 927,61 μονάδων (+3,94%), στις 25.690,40 μονάδες, καταγράφοντας την υψηλότερη άνοδο των τελευταίων 21 μηνών· ο πιο ευρύς δείκτης Topix έκλεισε με άνοδο 71,14 μονάδων (+4,04%), στις 1.830,03 μονάδες.  Ο δείκτης Nikkei 225 στην Ιαπωνία οδήγησε τα κέρδη, καθώς κατέγραψε «άλμα» έως 4,01%.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κερδίζει 0,52% ενώ νωρίτερα σημείωσε άνοδο 1,26%.
Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα, με τον Shanghai composite να κερδίζει 1,22% ενώ ο Shenzhen σημείωσε άνοδο 2,18%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε επίσης 2,21%, με τις αγορές να επιστρέφουν στο εμπόριο από τις προεδρικές εκλογές της Τετάρτης, όπου ο υποψήφιος της συντηρητικής αντιπολίτευσης Yoon Suk-yeol αναδείχθηκε νικητής.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύεται 1,1%. Οι δείκτες σε Σιγκαπούρη, Ταϊβάν και Μαλαισία επίσης κερδίζουν έδαφος.

Διαβάστε ακόμη:

Bitcoin: Πέφτει κάτω από τα 40.000 δολ.

Πέθανε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς – Η πολυσχιδής του δράση και οι σταθμοί της ζωής του

Σοκ στην Ακτοπλοΐα: 72.000 ευρώ το κόστος καυσίμου ενός ταχυπλόου για ένα μόλις δρομολόγιο