Με πτώση έκλεισαν για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με εξαίρεση το χρηματιστήριο του Λονδίνου, καθώς αναμένονται τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό και με το γενικότερο αρνητικό κλίμα να έχει κυριαρχήσει στις παγκόσμιες αγορές.

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη και στο γερμανικό 10ετές, καθώς τη Δευτέρα έφτασε σε υψηλό 13 ετών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,59% στις 447,80 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος και τον κλάδο της τεχνολογίας να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση, πέφτοντας κατά 2%. Παράλληλα, ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησε κατά 1,2%.

Ο γερμανικός Dax έχασε 149 μονάδες ή 0,97% κλείνοντας στις 15.255 μονάδες, ο βρετανικός FTSE σημείωσε οριακή άνοδο 0,02% στις 7.625 μονάδες, ενώ ο γαλλικός Cac 40 έπεσε 0,70% διολισθαίνοντας στις 7.074 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έκανε βουτιά 1% στις 28.098 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 απώλεσε 0,2%, πέφτοντας στις 9.386 μονάδες.

Οι ενδείξεις ότι η Τράπεζα της Αγγλίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ η αμερικανική Fed ενδέχεται να προχωρήσει σε νέα αύξηση, άσκησαν πιέσεις στα ευρωπαϊκά νομίσματα.

Πιο συγκεκριμένα, η βρετανική λίρα και το ευρώ βρέθηκαν σε χαμηλό έξι μηνών έναντι του δολαρίου, με το ευρωπαϊκό νόμισμα να υποχωρεί 0,2% έναντι του αμερικανικού, στο 1,0575 δολ.

Διαβάστε ακόμη

Σε ελεύθερη πτώση το ευρώ: Γιατί οι επενδυτές σορτάρουν μαζικά, «δεμένα» τα χέρια της ΕΚΤ

Τα hedge funds ποντάρουν σε νέο ράλι του πετρελαίου (γράφημα)

Συνεχίζεται η «αιμορραγία» του Σεπτεμβρίου στη Wall Street (upd)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ