Συνεχίζεται το εντυπωσιακό ράλι στη μετοχή της Aegean, η οποία «ίπταται» προς τα 13,5 ευρώ, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, κατά τη διάρκεια της Τρίτης, ο τίτλος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών αναρριχάται κατά τουλάχιστον 3% και φθάνει στα 13,4 ευρώ. Νωρίτερα, μάλιστα, βρέθηκε έως τα 13,58 ευρώ.

Η ανοδική κίνηση συνοδεύεται από υψηλό τζίρο, καθώς μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί 168.000 τεμάχια, συνολικής αξίας 2,2 εκατ. ευρώ.

Από τις αρχές του 2023, η μεταβολή για τη μετοχή αγγίζει το 150%, σε μία από τις καλύτερες επιδόσεις στο χρηματιστηριακό ταμπλό της Αθήνας.

Την ίδια στιγμή, η άνοδος σε σχέση με το πανδημικό χαμηλό των 2,5 ευρώ (3/11/2020), διαμορφώνεται αισίως στο +450%, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να υπερβαίνει το 1,2 δισ. ευρώ.

H πορεία της μετοχής της Aegean στην τελευταία 5ετία

Το σημαντικό, δε, είναι ότι -παρά το φετινό ράλι- η αποτίμηση της εταιρείας χαρακτηρίζεται από τους αναλυτές ως ελκυστική, καθώς η μετοχή διαπραγματεύεται κοντά στο 5,5x σε όρους EV/EBITDA, διαθέτοντας discount άνω του 20% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές ομοειδείς.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η Eurobank Equities, σε πρόσφατο report της, έθεσε την τιμή – στόχο στα 13,9 ευρώ, περιμένοντας ότι τα έσοδα του 2023 θα φθάσουν στο 1,6 δισ. ευρώ (+22%) και τα κέρδη EBITDA στα 355 εκατ. ευρώ (+29%).

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στα warrants του ελληνικού δημοσίου, τα οποία είχαν εκδοθεί το 2021 προκειμένου η εταιρεία να λάβει την κρατική ενίσχυση των 120 εκατ. ευρώ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι για να αποφευχθεί η μειοψηφική συμμετοχή του κράτους (περίπου 11%), η Aegean θα προχωρήσει στην εξαγορά των εν λόγω δικαιωμάτων, με την τιμή απόκτησης να αποτελεί το επόμενο μεγάλο ζητούμενο.

Δεν αποκλείεται, δε, το συγκεκριμένο ποσοστό να διατεθεί κατευθείαν σε νέο επενδυτή ή νέους επενδυτές, προκειμένου η εταιρεία να μην χρειαστεί να «κάψει» χρήματα από τα ταμεία της.

Ας σημειωθεί ότι η τακτική γενική συνέλευση της Aegean είναι προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη 26 Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμα

Ο αποχαιρετισμός στη Μ.Β.B., ο Φέσσας πάει για τον Κωτσόβολο, η Ellington και η Δικαιοσύνη, ποιοι κάνουν μεγάλες business με τα ηλεκτρονικά τιμολόγια

Ακτοπλοΐα: Πόσο και πού έπεσαν τελικά τα ναύλα – Εκπτώσεις στο Αιγαίο, όχι όμως σε Ιόνιο και πορθμεία – (πίνακες)

Ιωάννης Μίχος – Σταύρος Μήτσης: Ενώνουν δυνάμεις και ετοιμάζουν εξαγορές με στόχο το «ξενοδοχείο νέα γενιάς»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ