«Ράλι» κάνει σήμερα η αγορά κρυπτονομισμάτων στον απόηχο της απόφασης της αμερικανικής κυβέρνησης να λάβει μέτρα για την προστασία των καταθετών της Silicon Valley Bank αλλά και της ανακοίνωσης της HSBC για την εξαγορά του βρετανικού βραχίονα της τράπεζας.

Συγκεκριμένα, το Bitcoin σημείωσε νωρίτερα άνοδο σχεδόν 10% στα 22.560,20 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ημερών, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinDesk. Το Ether ενισχύθηκε επίσης περίπου 10%, στα 1.614,89 δολάρια.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων κέρδισε περισσότερα από 70 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα μόλις 24 ώρες, σημειώνοντας «άλμα» πάνω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια τη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι κινήσεις των ρυθμιστικών αρχών να μπει «φρένο» στις επιπτώσεις της κατάρρευσης της τράπεζας και για την προστασία των καταθετών σε αυτά έχουν αυξήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αγορά.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλισης Καταθέσεων ανέφερεαν την Κυριακή ότι οι καταθέτες της SVB θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα χρήματά τους από τη Δευτέρα.

«Καμία ζημία που σχετίζεται με την εξυγίανση της Silicon Valley Bank δεν θα επιβαρύνει τον φορολογούμενο», ανέφεραν οι ρυθμιστικές αρχές. Οι καταθέτες της Signature Bank θα «αποζημιωθούν», πρόσθεσαν.

Επιπλέον, η HSBC ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αποκτήσει τον βρετανικό βραχίονα της SVB έναντι 1 λίρας. Το υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι «δεν εμπλέκονται χρήματα των φορολογουμένων και οι καταθέσεις των πελατών έχουν προστατευθεί».

Διαβάστε ακόμη

O χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ 13 – 17 Μαρτίου

Χρυσός: Ασφαλές καταφύγιο και σε αυτήν την κρίση – Άνοδος 1% (γράφημα)

Eurogroup: Νέου τύπου έλεγχοι και κανόνες στα ελλείμματα από το 2024