ΑΓΟΡΕΣ

Στο club του 1 δισ. ευρώ επιστρέφει η Aegean – Άνω των 11 ευρώ η μετοχή

Ράλι άνω του 100% για τη μετοχή από τις αρχές του 2023

Στο κλαμπ των εταιρειών του 1 δισ. ευρώ επιστρέφει η Aegean, μετά την απόφαση της διοίκησης να επαναγορά τα warrants του ελληνικού δημοσίου, καταβάλλοντας το ποσό των 85,4 εκατ. ευρώ και κλείνοντας το κεφάλαιο της πανδημικής κρίσης.

Η μετοχή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενισχύεται κατά τουλάχιστον 2% στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να υπερβαίνει το όριο των 11 ευρώ για πρώτη φορά από τις 22 Σεπτεμβρίου.

Αυτή η τιμή, εφόσον διατηρηθεί έως το τέλος της ημέρας, θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της Aegean στο κλαμπ των εισηγμένων με χρηματιστηριακή αξία άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Ο τζίρος των συναλλαγών, μέχρι στιγμής, κυμαίνεται στα 900.000 ευρώ, καθώς έχουν διακινηθεί περίπου 80.000 τεμάχια.

Η πορεία της μετοχής της Aegean

Η σημερινή άνοδος συνιστά απόρροια της απόφασης του ελληνικού δημοσίου να ασκήσει τα warrants (δικαιώματα κτήσης μετοχών), τα οποία προκύπτουν στο πλαίσιο της κρατικής ενίσχυσης των 120 εκατ. ευρώ στην περίοδο της πανδημίας.

Η διοίκηση της Aegean αναμένεται να επαναγοράσει τα συγκεκριμένα warrants, καταβάλλοντας το ποσό των 85 εκατ. ευρώ, προκειμένου το δημόσιο να μην καταστεί μέτοχος μειοψηφίας στην αεροπορική εταιρεία.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, η Aegean ολοκληρώνει και την τελευταία εκκρεμότητα της πανδημικής κρίσης, επιστρέφοντας στο δημόσιο ένα μεγάλο μέρος της βοήθειας των 120 εκατ. ευρώ.

Από τις αρχές του έτους, η μεταβολή της μετοχής ξεπερνά το 100%, σκαρφαλώνοντας τον Αύγουστο έως το ιστορικό υψηλό των 13 ευρώ. Στη συνέχεια, ακολούθησε μια μίνι διόρθωση έως τα 9,7 ευρώ, προτού ανακάμψει εκ νέου στα 11 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα

Η φοροδιαφυγή, τα μέτρα και το ΜM, το νέο γκάλοπ που βγάζει στα ίσια ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, οι πωλήσεις μεριδίων Εθνικής και Τράπεζας Πειραιώς, ο Φάις, η Καλογήρου και ο Πρόδρομος

Tο Δημόσιο ασκεί τα warrants για τις μετοχές της Aegean – Aγορά εισηγείται ο Ευτύχης Βασιλάκης

Πλειστηριασμοί: Εβδομάδα με «ιστορικά» ακίνητα-φιλέτα, βιομηχανίες και… βίλες στη Μύκονο (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""