Ένας τεράστιος όγκος μετοχών της MIG έχει αλλάξει χέρια τις τελευταίες ώρες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στη σκιά της απόφασης της οικογένειας Ηλιόπουλου, η οποία ελέγχει τη Seajets, να αποκτήσει το 5,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι έως τις 3.30 το μεσημέρι της Παρασκευής έχουν διακινηθεί τουλάχιστον 16,6 εκατομμύρια τεμάχια, συνολικής αξίας 1,3 εκατ. ευρώ.  

Την ίδια στιγμή, η μετοχή της MIG δίνει συνέχεια στο limit up της Πέμπτης και εκτινάσσεται στο +12,8% και το 0,818 ευρώ, το οποίο ισούται με το υψηλότερο επίπεδο από το 2020 (υψηλό τριών ετών). 

H Δέσποινα Ηλιοπούλου, κόρη του Μάριου Ηλιόπουλου της ακτοπλοϊκής εταιρείας Seajets, μέσω της Ratio Holdings, απέκτησε το 5,48% των μετοχών της MIG, αποτελώντας πλέον τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο μετά την Τράπεζα Πειραιώς.   

Κι όλα αυτά, ενόσω η εταιρεία συμμετοχών βρίσκεται σε αναζήτηση προσανατολισμού και νέου επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι η Attica Group -το μέχρι πρότινος βαρύ «πυροβολικό» της- ετοιμάζεται να περάσει στα χέρια της Strix Holdings, 100% θυγατρική της Πειραιώς, με αντάλλαγμα την πλήρη εξόφληση του δανεισμού της MIG, ύψους 443,8 εκατ. ευρώ.   

H εν λόγω συναλλαγή αναμένεται να εγκριθεί στην προσεχή γενική συνέλευση των μετοχών στις 6 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα σενάρια, σύμφωνα με τα οποία η οικογένεια Ηλιόπουλου θα προσπαθήσει να μπλοκάρει τη μεταβίβαση, διαπραγματευόμενος τη ρύθμιση των δανείων προς την Πειραιώς.  

Ένα άλλο σενάριο φέρει τον «Mr Seajets» έτοιμο να αποκτήσει ορισμένα περιουσιακά στοιχεία της Attica Group, τα οποία θα πρέπει αναγκαστικά να πωληθούν, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη συγχώνευση με την ΑΝΕΚ.  

Βέβαια, τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί πριν την 6η Φεβρουαρίου ή όποτε άλλοτε διεξαχθεί η έκτακτη γενική συνέλευση, δεδομένου ότι πλέον είναι αρκετά πιθανή μία αναβολή.  

Πάντως, είναι ενδεικτικό ότι η μετοχή της Attica Group χάνει την Παρασκευή τουλάχιστον 12,5%, μετά το -6,7% της χθεσινής συνεδρίασης, υπό τον φόβο ενός πιθανού «μπλόκο» στην πώλησή της. 

Ας σημειωθεί ότι η Τρ. Πειραιώς, αυτήν τη στιγμή, ελέγχει το 31% της MIG, αποτελώντας τον μεγαλύτερο μέτοχο, αλλά και το 11,8% της Attica Group (μέσω της STRIX Holdings). 

Διαβάστε επίσης

Alpha Bank: Εθελούσια έξοδος με αποζημίωση έως €200.000 – Οι όροι και οι προϋποθέσεις

Πώς και γιατί το Ζάναξ έγινε το εθνικό μας αγχολυτικό – Μια ιστορία που έγινε φαινόμενο

Ελληνίδες με αμύθητες περιουσίες – «Αυτοκράτειρες» σε θάλασσα και στεριά (pics)