Αγορές

Tesla: Κάτω από την τιμή που είχε όταν εισήλθε στον S&P 500 η μετοχή της

  • newsroom


Η μετοχή έχει ήδη σημειώσει τρεις πτωτικές εβδομάδες, ενώ μετά τη νέα διολίσθησή της τη υποχώρησε κάτω από τον κινητό μέσο όρο 50 ημερών, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο - O Έλον Μασκ δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Κάτω από την τιμή στην οποία διαπραγματευόταν -όταν εισήλθε στον δείκτη S&P 500, τον Δεκέμβριο– κινείται η μετοχή της Tesla το μεσημέρι της 23ης Φεβρουαρίου. Προηγήθηκε η ηχηρή πτώση -κατά 8,55%- στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ενώ συνέχισε πτωτικά και στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Τρίτης. Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων τελεί υπό διαπραγμάτευση τώρα στα 678 δολάρια, ανεβάζοντας τις απώλειες του τίτλου για το διήμερο.

Με βάση το κλείσιμο της Δευτέρας, η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 21% από το υψηλό της 25ης Ιανουαρίου, ενώ εάν οι απώλειες της μετοχής στις προσυνεδριακές συναλλαγές διατηρηθούν και κατά τη διάρκεια της κανονικής συνεδρίασης, τότε ο τίτλος θα έχει χάσει το σύνολο των κερδών που είχε καταγράψει από την αρχή του έτους. Την ίδια στιγμή, δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων αποφάσισε να σταματήσει να δέχεται παραγγελίες για την πιο οικονομική έκδοση του SUV Model Y.

Η μετοχή έχει ήδη σημειώσει τρεις πτωτικές εβδομάδες, ενώ μετά τη νέα διολίσθησή της τη Δευτέρα υποχώρησε κάτω από τον κινητό μέσο όρο 50 ημερών, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο.

Η πτώση της Tesla, εν μέσω της ευρύτερης υποχώρησης της αγοράς, τροφοδοτήθηκε εν μέρει από την ανάρτηση του διευθύνοντος συμβούλου της αυτοκινητοβιομηχανίας Έλον Μασκ στο Twitter το Σαββατοκύριακο, όπου έγραψε ότι οι τιμές του bitcoin και του έτερου κρυπτονομίσματος Ether “φαίνονται υψηλές”. Το σχόλια του Μασκ σχετικά με την αξία του κρυπτονομίσματος στοίχισε στο bitcoin μέρος των εντυπωσιακών κερδών που έχει καταγράψει το τελευταίο διάστημα, ιδίως μετά την ώθηση που έλαβε από την ανακοίνωση της Tesla πριν από δύο εβδομάδες ότι επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη. Πιο συγκεκριμένα, το bitcoin έχει καταγράψει πτώση της τάξης του 15% το τελευταίο 24ωρο και έχει υποχωρήσει κάτω από το όριο των 50.000 δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coin Metrics.

Έτσι, ο Έλον Μασκ δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αφού o Mr. Tesla έχασε 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια από την καθαρή αξία της περιουσίας του. Αυτό σημαίνει πως ο Mr Tesla πέφτει στη δεύτερη θέση στο Bloomberg Billionaires Index των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο καθώς διαθέτει καθαρή περιουσία αξίας 183,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων – μειωμένη από την κορυφή των 210 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο.

Διαβάστε ακόμη: 

Mega deal στη ναυτιλία: Το 45% της GasLog του Πήτερ Λιβανού απέκτησε η ΒlackRock 

EasyJet: «Απογειώθηκαν» οι πωλήσεις εισιτηρίων – Ποιο ελληνικό νησί είναι στους κορυφαίους προορισμούς 

Mε την ισπανική Ocean Winds θα αναπτύξει υπεράκτια αιολικά πάρκα η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή