Με άνοδο άνοιξαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι συνομιλίες για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ έφτασαν στην κρίσιμη τελευταία εβδομάδα τους.

Ο Stoxx 600 έχει υποχωρήσει 2% αυτή την εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Απριλίου.

Οι μετοχές τεχνολογίας ενισχύθηκαν την Πέμπτη από τον δικαιούχο της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia
των ισχυρών αποτελεσμάτων της, με την ολλανδική κατασκευάστρια μηχανημάτων για τσιπ ASML να κλείνει την ημέρα σχεδόν 5% υψηλότερα και τον Nasdaq Composite να σημειώνει ράλι 1,7%.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ακολούθησαν ως επί το πλείστον τη θετική δυναμική την Παρασκευή, αν και οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας ήταν χαμηλότερα.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών ήταν χαμηλότερα, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν τις συνομιλίες για το ανώτατο όριο χρέους και ανέμεναν τις ανακοινώσεις στοιχείων για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες, το προσωπικό εισόδημα, τις καταναλωτικές δαπάνες και το καταναλωτικό κλίμα και τα διαρκή αγαθά.

Ο όγκος των λιανικών πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα τον Απρίλιο, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 0,3% μετά από μείωση 1,2% του όγκου τον Μάρτιο.

Ωστόσο, οι όγκοι μειώθηκαν κατά 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς το ποσό που δαπάνησαν οι καταναλωτές αυξήθηκε κατά 4,7%, δείχνοντας τον αντίκτυπο του πληθωρισμού στους αγοραστές.

Διαβάστε ακόμη

ΟΠΑΠ: Το πλάνο ενίσχυσης των VLTs – Ποιες αλλαγές σχεδιάζει η διοίκηση (pic)

Astir Μarina: Ντεμπούτο με τα πρώτα σκάφη – Το 2024 έρχονται και τα πολυτελή καταστήματα στη Βουλιαγμένη (pics)

Η απόβαση της ΝΔ έως… Άγιον Όρος, η «στείλτε ένα υπόμνημα» κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, το πήγαινε – έλα της Πόπης, το νέο σενάριο για Alpha Bank και τα σχέδια για τις μετοχές της Aegean

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ