Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προσφορών για το νέο senior preferred ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο είναι το πρώτο του είδους για το 2023.

Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 7,25% (έναντι του αρχικού 7,375%), με τη διοίκηση της τράπεζας να προχωρά στην άντληση 500 εκατ. ευρώ. Οι υποβληθείσες προσφορές ξεπέρασαν τα 900 εκατ. ευρώ.

Η ομολογιακή έκδοση είναι 5ετούς διάρκειας, με δυνατότητα ανάκλησης στην 4ετία, δηλαδή είναι τύπου 5NC4.

Ο τίτλος της Πειραιώς αναμένεται να λάβει αξιολόγηση «B1» και «B+» από τους οίκους Moody’s και Standard & Poor’s, αντίστοιχα.

Η έκδοση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ελάχιστης Απαίτησης Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (MREL).

Οι Goldman Sachs Bank Europe, IMI-Intesa Sanpaolo, JP Morgan και UBS Investment Bank «τρέχουν» την έκδοση ως Joint Bookrunners.

Η χρονική συγκυρία για το ομόλογο της Πειραιώς είναι κάτι παραπάνω από θετική, δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η οποία θεωρείται ζήτημα χρόνου.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους, καθώς δεν ξεπερνά το 3,7%. Την ίδια στιγμή, τα spreads έναντι των γερμανικών αποδόσεων κυμαίνονται σταθερά στις 130 μονάδες.

Ας σημειωθεί ότι ο στόχος της MREL για το 2023 έχει ήδη καλυφθεί από τη συστημική τράπεζα, καθώς στο α’ τρίμηνο ανερχόταν στο 19,9%. Ο τελικός στόχος για το 2025 διαμορφώνεται στο 27,26%.

Διαβάστε ακόμα

Το νέο φορολογικό, ο… ατελείωτος περίπατος (της Αθήνας), το ναυάγιο της Aegean Baltic Bank, οι μεταγραφές της αγοράς και ο Βακάκης με τη λευκή βερμούδα

Απ. Βακάκης: Σε στρατηγική αποπληθωρισμού η Jumbo με… εγγυημένο μέρισμα

Mπρουμίδης: «Δυνατά στα ψηφιακά η Vodafone Eλλάδας με έργα 270 εκατ. ευρώ»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ