Η Air France σχεδιάζει να αποσυρθεί από το αεροδρόμιο Orly του Παρισιού τα επόμενα χρόνια, από όπου ο αερομεταφορέας συνδέει την πρωτεύουσα με τον νότο της χώρας, λόγω της απότομης μείωσης των εσωτερικών πτήσεων, καθώς οι πολίτες στρέφονται όλο και περισσότερο στην τηλεδιάσκεψη και τα σιδηροδρομικά ταξίδια.

Η αεροπορική εταιρεία, μέλος του ομίλου Air France-KLM, θα ολοκληρώσει τη μετακίνηση στο μεγαλύτερο κόμβο Roissy-Charles de Gaulle μέχρι το 2026 και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί την Τουλούζη, τη Μασσαλία και τη Νίκαια, καθώς και τα γαλλικά υπερπόντια διαμερίσματα από το Orly μέχρι τότε, ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Transavia του ομίλου θα συνεχίσει να λειτουργεί από το Orly, δήλωσε η Air France-KLM.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ταξιδιωτική συμπεριφορά εντός της Γαλλίας έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια, επιταχυνόμενη από την πανδημία που περιόρισε τα εταιρικά ταξίδια και οδήγησε σε τηλεδιασκέψεις που συχνά αντικατέστησαν τις προσωπικές συναντήσεις. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αεροπορική κίνηση στα εσωτερικά δρομολόγια Παρίσι – Orly έχει μειωθεί κατά 40% και κατά 60% για τα μονοήμερα ταξίδια μετ’ επιστροφής. Όλο και περισσότεροι στρέφονται επίσης στα τρένα, δεδομένου ότι το δίκτυο υψηλών ταχυτήτων της Γαλλίας προσφέρει έναν ανταγωνιστικό τρόπο μεταφοράς σε σχέση με τα αεροπορικά ταξίδια.

Η Air France θα παρουσιάσει το σχέδιο στα εργατικά συνδικάτα την Τετάρτη.
Η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το μεσογειακό νησί της Κορσικής, το οποίο ανήκει στη Γαλλία, από το Orly για να τιμήσει τις δεσμεύσεις δημόσιας υπηρεσίας, δήλωσε η Air France

Το αεροδρόμιο Charles de Gaulle, το οποίο βρίσκεται 25 χιλιόμετρα βόρεια του Παρισιού, υποδέχθηκε 76,2 εκατομμύρια επιβάτες το 2019, σύμφωνα με την ADP. Το Orly, το οποίο βρίσκεται 10 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, υποδέχθηκε 31,9 εκατομμύρια επιβάτες το ίδιο έτος.

Διαβάστε ακόμη

Οι γρίφοι για τα διόδια της Εγνατίας και τα μεγάλα μέτωπα στα υπόλοιπα έργα

Θρίλερ σε τρεις ηπείρους: Γιατί οι Αμερικανοί «ξεψαχνίζουν» το αφεντικό της Jet Oil (pics)

Τα δραματικά γεγονότα στη Γάζα και η πιθανή αναβολή της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Ισραήλ, η «ύποπτη» Παρασκευή, ο υπουργός με το δρεπάνι και οι αλλαγές στην Εθνική Τράπεζα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ