Ο ΟΠΕΚ+ θα επεκτείνει τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου πετρελαίου έως το καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει ένα παγκόσμιο πλεόνασμα και να στηρίξει τις τιμές, σύμφωνα με δηλώσεις αντιπροσώπων που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ειδικότερα όπως συνεχίζει το δημοσίευμα, οι μειώσεις της παραγωγής ανέρχονται σε περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Το μπλοκ των 22 κρατών-μελών ηγείται από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, με στόχο την στήριξη των τιμών του  «μαύρου» χρυσού. Μάλιστα, όπως ανέφεραν πηγές του οργανισμού στο Reuters, προ ημερών, ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στις μειώσεις της παραγωγή πιθανώς και στο τέλος του έτους.

Οι τιμές για το αργό πετρέλαιο σημείωσαν τις τελευταίες μέρες άνοδο άνω του 2%, καθώς οι αγορές ανέμεναν την απόφαση του ΟΠΕΚ+. Εξάλλου, οι τιμές του «μαύρου χρυσού» έχουν βρει στήριξη φέτος από την αύξηση των γεωπολιτικών εντάσεων λόγω των επιθέσεων των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά και του γενικότερου προβληματισμού για την ανάπτυξη και τα επιτόκια όπου με τη σειρά τους επιβαρύνουν τις τιμές.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ+ υπό την Ρωσία συμφώνησαν σε εθελοντικές μειώσεις της παραγωγής τους σε ημερήσιες ποσότητες περίπου 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών (bpd) για το πρώτο τρίμηνο του έτους υπό τον ηγετικό ρόλο της Σαουδικής Αραβίας ως προς την απόφασή της να προχωρήσει εθελοντικά στην ημερήσια μείωση της παραγωγής της.

Διαβάστε ακόμη

Πιερρακάκης: Πάνω από 10 ξένα πανεπιστήμια έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Ελλάδα

Μητσοτάκης: Οι προτεραιότητες που θέτει σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο μέχρι τις Ευρωεκλογές

Βρετανικές τράπεζες: Άλλος πρέπει να αποζημιώνει τους πελάτες μας σε περίπτωση ηλεκτρονικής απάτης – Όχι εμείς (γράφημα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ